Târgujian, prins cu capace de canal în cărucior

312

capace canalUn bărbat de 35 de ani din municipiul Târgu-Jiu a fost prins de poliţiştii locali, în colaborare cu cei de la Poliţia Municipală, în timp ce transporta două capace de canal într-un cărucior. Târgujianul a fost depistat în urma sesizărilor venite de la cetăţeni şi a fost transportat la sediul poliţiei, unde continuă cercetările.

De-a lungul timpului, oamenii legii din municipiul nostru au avut de-a face cu cazuri de furturi de capace de canal, de nenumărate ori. Prinderea acestora era destul de greu de realizat, însă ieri unul dintre ei a picat în plasa poliţiştilor. „Noi am avut mereu probleme cu furturile de capace de canal şi domnul primar a cerut să se asigure mai mult această activitate. Prin urmare, a fost intensificată activitatea şi de dimineaţă am aflat de la cetăţeni că pe strada Minerilor este un individ cu un cărucior. Împreună cu cei de la Poliţia Municipală ne-am deplasat în zonă şi l-am prins”, declara, ieri, Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Vâzându-se încolţit, bărbatul de 35 de ani, prins în timp ce transporta două capace de canal într-un cărucior, a devenit violent, însă oamenii legii au reuşit să-l reţină şi să-l conducă la Poliţia Municipală.

„Într-adevăr, în cărucior avea două capace de canal. Cercetările continuă în acest caz şi dacă se va dovedi că el le-a furat riscă închisoarea, mai ales că are şi antecedente”, a adăugat Tudor.

Centrele de colectare a fierului vechi, în atenţia poliţiştilor

Valorificarea capacelor de canal în centrele de colectare a fierului vechi din municipiul nostru se pare că este imposibilă, deoarece reprezentanţilor acestora li s-a atras atenţia să nu le primească. „Noi am fost la toate centrele de colectare a fierului vechi şi le-am spus să nu primească deloc capace de canal, nici dacă acestea sunt sparte”, a mai spus şeful Poliţiei Locale din Târgu-Jiu.

Chiar şi aşa, în municipiul nostru încă mai există situaţii în care oameni de rea credinţă se gândesc să scoată un ban din furtul capacelor de canal, încercând să le valorifice, însă neluând în calcul ce pericol presupune un canal descoperit.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here