Târgujian cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

337

Un bărbat de 32 de ani, din Târgu-Jiu, deţinător al unei arme neletale, s-a ales, luni, cu dosar penal. Acesta este cercetat de angajații din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, întrucât nu s-a prezentat în termenul legal la structura de poliţie competentă cu documentele legale, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă. Mai mult, acesta nu a depus-o la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, așa cum prevede legea.
”La data de 16 octombrie, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au identificat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care deținea fără drept o armă neletală cu proiectil din cauciuc, pe care nu a depus-o la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. Arma și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor” a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Fapta este pedepsită cu închisoare de la șase luni la trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here