Târgujian arestat după ce a înşelat o companie de telefonie mobilă

148

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Târgu-Jiu, care s-a dat drept salariat al Gărzii Financiare, a fost reţinut de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale sub acuzaţiile de fals şi înşelăciune. Tânărul este acuzat că a falsificat o carte de identitate şi mai multe documente ale unei societăţi comerciale, pe care le-a folosit pentru a înşela o companie de telefonie mobilă.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au reţinut vineri un tânăr de 28 ani, din Târgu-Jiu, suspectat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tânărul a fost prins după ce târgujianul al cărui buletin îl falsificase a fost contactat telefonic de reprezentanţii unei companii de telefonie mobilă din municipiul Bucureşti, pentru a confirma faptul că urmează să încheie optsprezece contracte de abonament de telefonie mobilă. Bărbatul de 37 ani s-a deplasat la reprezentanţa companiei de telefonie de pe strada Unirii, din Târgu-Jiu, unde a constatat că o altă persoană, folosind o carte de identitate falsă ce conţinea datele sale personale, solicită contractele de abonament în numele său. A sunat imediat la 112 iar poliţiştii au reuşit să-l prindă în flagrant pe suspect, chiar în timp ce încerca să încheie contractele de abonament. „Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, reuşind să îl surprindă pe H.R.D., de 28 ani, din Târgu-Jiu, în timp ce încerca să încheie contractele de abonament. Din probatoriul administrat până în prezent, s-a stabilit că suspectul, în urmă cu două luni, l-a contactat telefonic pe bărbatul de 37 ani, împrejurare în care, declinându-şi, fără drept, o calitate oficială, i-a solicitat acestuia să îi transmită o copie a actului său de identitate precum şi documentele societăţii comerciale pe care acesta o administrează. Ulterior, suspectul de 28 ani, folosindu-se de documentele care i-au fost transmise, a falsificat cartea de identitate şi documentele societăţii, confecţionând în fals o ştampilă”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. De altfel, pe parcursul cercetărilor oamenii legii au descoperit că tânărul nu era la prima faptă de acest gen, el reuşind să obţină, pe baza unor documente false, 18 telefoane mobile pe care apoi le-a vândut. „Din cercetări a reieşit faptul că H.R.D., cu două săptămâni în urmă, s-a deplasat la sediul unei alte companii de telefonie mobilă, pe raza municipiului Târgu-Jiu, unde, folosindu-se de documentele falsificate, a solicitat încheierea a optsprezece contracte de abonament. Astfel, suspectul a intrat în posesia a optsprezece telefoane mobile, pe care ulterior le-a valorificat la diverse persoane pe raza municipiului Târgu-Jiu”, a precizat Romina Dochian.

29 de zile de arest
În cursul zilei de 28 septembrie, tânărul de 28 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cu această ocazie, instanţa de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Poliţiştii continuă acum cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here