Târgu Jiul are o „casă a boxului”

450

După o aşteptare de peste zece ani, practicanţii nobilei arte, aşa cum mai este denumit boxul, au o sală a lor, cu ring şi toate condiţiile necesare unei pregătiri care să netezească drumul spre performanţă.
În prezenţa mai multor autorităţi locale, printre care şi primarul Florin Cârciumaru şi Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a lui Horaţiu Gorun, director al DJST Gorj şi a mai multor antrenori şi pugilişti gorjeni, Sala de Box din cartierul Debarcader a fost inaugurată la finele săptămânii trecute. La tăierea panglicii, primarul Florin Cârciumaru a explicat şi de ce nu a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Box, aşa cum promisese la ultima vizită a acestuia la Târgu Jiu: „Nu l-am invitat, aşa cum am promis, pe Leonard Doroftei, pentru că eu personal am considerat că un asemenea campion trebuie invitat la un meci organizat împreună cu dânsul, la un campionat organizat la Târgu-Jiu şi, cu ocazia respectivă, să îi prezentăm şi această sală în plină activitate la momentul când ne va vizita. Legat de această activitate, vreau să îi asigur pe toţi care au slujit boxul şi îl veţi sluji în continuare că în Consiliul Local aţi avut şi veţi avea un mare sprijin”. Directorul DJST Gorj a ţinut să sublinieze faptul că acum cei care îndrăgesc şi practică acest sport au cele mai bune condiţii de antrenament, iar ringul poate fi mutat şi în alte locaţii, acolo unde se vor putea organiza competiţii oficiale: „Toţi sportivii care fac box în judeţul Gorj vor beneficia de această sală, sunt aproximativ 50 deocamdată, dar numărul lor va creşte cu siguranţă, pentru că infrastructura atrage şi oameni noi. Ringul de competiţii poate fi mutat în Sala Polivalentă sau în altă locaţie unde vom desfăşura gale de box. Pe lângă ring, sportivii au tot ceea ce le trebuie pentru antrenament, saci de box, aparate specifice de gimnastică, o saună şi vestiare moderne, iar antrenorii au condiţii foarte bune pentru a-şi pregăti tactic treburile pentru viitoarele performanţe”, a declarat Horaţiu Gorun.
Unul dintre cei care au contribuit la apariţia acestui nou aşezământ destinat boxului este maestrul Ion Geică, cel care a promovat neîncetat ideea că boxerii gorjeni au nevoie de această sală destinată doar pregătirii lor, iar demersurile sale de la începuturile anilor 2000, iată au prins acum viaţă: „Din 2003, cu toate personalităţile care s-au perindat prin judeţul Gorj, începând cu Mischie şi terminând cu primarul Cârciumaru, am insistat ca şi noi, Gorjul, să avem o sală de box. Mă simt întinerit cu zece ani pentru că astăzi se inaugurează această sală, avem tot respectul pentru conducerea Consiliului Local şi Consiliului Judeţean”, a ţinut Geică să mulţumească celor care au reuşit în cele din urmă să-i îndeplinească visul. Acesta a mai menţionat că programul sălii va fi unul destul de lung, de la ora 08:00 până la ora 21:00, cu o pauză de curăţenie între 12:00 şi 15:00.
Dacă proiectul este unul ce a durat mai bine de zece ani, execuţia sălii s-a realizat în cinci luni, cu o valoare a investiţiei de 400.000 de lei, bani veniţi de la bugetul local.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here