Târgu-Jiul a găzduit încă o ediţie de succes a Simpozionului de Pneumologie

314

Cea de-a cincea ediţie a Simpozionului Naţional „Patologia respiratorie în practica medicală curentă” s-a desfăşurat în perioada 15-16 mai 2014  la Târgu-Jiu şi a reunit aici pneumologi de renume de la centrele de specialitate din ţară. Prezent la eveniment a fost şi Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică. Organizatorii au concluzionat că ediţia din acest an a simpozionului a fost un succes incontestabil.

Ediţia cu numărul V a Simpozionului Naţional „Patologia respiratorie în practica medicală curentă” a fost organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie – Secţiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi compania de comunicare medicală Houston NPA. Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, fiind coordonat de către unul dintre cei mai de seamă medici gorjeni, profesorul universitar doctor Constantin Marica, actual vicepreşedinte al Societăţii Române de Pneumologie şi expert TB şi MDR al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Oportunităţile ediţiei a V-a
Tema principală a ediţiei din acest an a fost “Evitarea diagnosticului tardiv în patologia cronică respiratorie”, însă au fost abordate şi teme non-medicale de actualitate, precum: noua consultaţie – un dialog al experţilor, importanţa prevenţiei primare, comunicarea veştilor proaste – de la teorie la practică.
Cursul pre-congres susţinut de către profesorul universitar dr. Constantin Marica, pe tema diagnosticului diferenţial imagistic între tuberculoză şi alte patologii, a constituit o reală oportunitate pentru cei prezenţi.
Participarea ministrului Mihnea Costoiu la deschiderea simpozionului a fost, de asemenea, oportună, cu atât mai mult cu acesta le-a vorbit medicilor şi asistenţilor despre fondurile alocate pentru cercetarea medicală.
Preşedintele Comitetului de organizare, dr. kinetoterapeut Tiberiu Tătaru – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – este fericit că şi ediţia din acest an a Simpozionului Naţional „Patologia respiratorie în practica medicală curentă” a fost un succes incontestabil.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here