Târgu Jiu(14-15 iunie): Concurs de interpretare artistică a operei eminesciene

947

În numele celor 133 de ani de nemurire, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu și Artego S.A., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Biblioteca Județeană „Christian Tell” și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” organizează, în zilele de 14 și 15 iunie 2022, prima ediție a Concursului de interpretare artistică a operei eminesciene „Eu rămân ce-am fost: romantic”.

40 de copii din clasele a 7-a și a 8-a, respectiv a 9-a, a 10-a și a 11-a, s-au înscris în această competiție unică în municipiul nostru, care își propune să readucă spiritul eminescian în gândul, mintea și sufletul adolescenților de azi.
Inițiat de Artego SA, cu sprijinul tuturor celor care cred în valorile incontestabile ale culturii române, integrate circuitului său universal, competiția se desfășoară după cum urmează:
-14 iunie – Teatrul „Elvira Godeanu ” – , începând cu ora 9:00, interpretarea și jurizarea participanților.
-15 iunie – începând cu ora 9:00, la Bustul lui Mihai Eminescu (opera regretatului sculptor Paul Popescu), în centrul orașului, sesiunea de premiere a elevilor, în armonii cromatice și muzicale interpretate de elevii: Negoescu Alexandra, Roșoiu Viviana, Vărgatu Vanessa, Leoveanu-Andrei Maia, Lungescu Giulia-Nicola și Abdulhadi Mohamed, pian, sub coordonarea doamnelor profesoare Gabriela Mititica și Magda Buică.
Coordonatori: Prof. dr. Roată Elena / Prof. Goanță Cristina / Prof. Chiliban Denisa-Petronela / Prof. Vîlceanu Daniela Ileana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here