Târgu Jiu: Zilele Prevenirii Dezastrelor. Expoziții de tehnică, lecții de acordare a primului ajutor. 16 câini utilitari, în Piața Prefecturii

553
Copiii îi pot cunoaște pe câinii utilitari care participă la misiunile de căutare și salvare ale salvatorilor profesioniști, chiar de ziua lor, 1 Iunie.
Timp de trei zile, în Piața Prefecturii Gorj, vor avea loc acțiuni dedicate Zilelor Prevenitrii Dezastrelor. Astfel, ”în zilele de vineri – 31 Mai, sâmbătă – 1 Iunie și duminică – 2 Iunie pentru a lua contact cu tehnica de intervenție utilizată de salvatorii profesioniști în îndeplinirea misiunilor, pentru a-i cunoaște pe prietenii nostri de la Clubul Câinilor Utilitari, în special pe cățeii specializați în misiuni de căutare-salvare, pentru a vedea efectele unui accident rutier în Laboratorul Prevenirii Accidentelor Rutiere pus la dispoziție de Academia Titi Aur și nu în ultimul rând pentru a acumula informații utile despre cum ne comportăm în situații de urgență.
Pentru că în acest weekend sărbătorim și Ziua Internațională a Copilului, campaniei noastre se vor alătura și colegii de la IPJ Gorj și IJJ Gorj”, a transmis ISU Gorj, care, împreună cu  Asociația România Inteligentă, Clubul Câinilor Utilitariși Academia Titi Aur organizează Zilele Prevenirii Dezastrelor.
”Vă asteptam în număr cât mai mare pentru a face cunoștință cu cei 16 câini și pentru a îmbrăca rolul pompierului, polițistului sau al jandarmului!”, a mai transmis ISU Gorj.
Programul campaniei este următorul:
Vineri – 31 Mai:12:30 – Festivitate de deschidere a activității; 12:00 – 16:00 – Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere; 13:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor.
Sâmbătă – 1 Iunie: 10:00 – 15:00 Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere; 11:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor; 15:00 – Exercițiu comun ISU Gorj – Asociația Câinilor Utilitari de căutare-salvare a victimelor în situația producerii unui seism major care se va desfășura într-o zonă limitrofă a municipiului Tg-Jiu.
Duminică – 02 Iunie:10:00 – 15:00 Expoziție de tehnică de intervenție, lecții de acordare a primului ajutor calificat, vizite și exerciții practice în cadrul Laboratorului Prevenirii Accidentelor Rutiere; 11:00 – Exercițiu de dresaj canin în vederea căutării-salvării victimelor.
”Din păcate, situațiile de urgență fac parte din viața noastră și se pot produce într-o clipă de neatenție, din neglijență, eroare sau diferite defecțiuni care pot apărea la instalații, echipamente, mașini, etc.
Este esențial să știm ce comportament trebuie să adoptăm atunci când se produce o situație de urgență pentru a ne salva sau pentru a limita efectele acesteia. Trebuie să știm cum, când și cui cerem ajutor și cine ne poate ajuta atunci când suntem încercați de viață!”, a mai transmis Inspectoratul Situațiilor de Urgență Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here