Târgu Jiu: Sute de concurenți la Festivalul ”În pași de dans spre INFINIT”

521

La Târgu Jiu, va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2024, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Balet și Dans Modern – ”În pași de dans spre INFINIT”.

Festivalul, organizat de către Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj, reunește tineri talentați din țară, pasionați de arta dansului modern și a baletului. Competiția se va desfășura pe două secțiuni: balet și dans modern, cuprinzând o varietate de genuri, de la street dance și dans contemporan la dans clasic și jazz.
Pe parcursul zilei de sâmbătă, începând cu ora 11:00, nu mai puțin de 360 de concurenți din Timișoara, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Orșova, Reșița și Târgu Jiu vor urca pe scena Teatrului de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, pentru a demonstra măiestria lor artistică. Juriul festivalului, format din specialiști în domeniul dansului, va evalua originalitatea interpretării, mișcarea scenică, alegerea tematicii, costumele și sincronizarea cu muzica.
”Evenimentul are ca principal scop crearea, asigurarea unui cadru optim de manifestare în spirit competitiv, promovarea şi valorificarea disponibilităţilor artistice, sportive, estetice, interpretative şi de creaţie specifice tinerilor. Vă invităm să participați la această ediție a Festivalului Național de Balet și Dans Modern „În pași de dans spre INFINIT”, unde veți putea admira evoluția grațioasă a tinerilor dansatori și veți fi părtași la un spectacol plin de emoție și energie”, au transmis reprezentanții Școlii Populare de Arte Târgu Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here