Târgu Jiu: Elevii Liceului Teologic, întâlnire cu jandarmii

927

* Violența în școli, consumul de droguri și traficul de persoane, subiecte discutate în scopul prevenirii actelor antisociale

Jandarmii gorjeni au fost prezenți, ieri, în mijlocul elevilor și profesorilor de la Liceul Teologic Târgu Jiu, în cadrul programului ,,Școala Altfel” și au continuat activitățile de prevenire a delicvenței juvenile.
În fața, dar și în amfiteatrul instituției de învățământ, aceștia au prezentat elevilor și profesorilor recomandări privind prevenirea fenomenului de bullying și cyberbullying, a consumului de substanțe psihoactive și aspecte privind traficul de persoane. A fost difuzat și un film realizat de tineri privind violența în rândul elevilor și au fost explicate consecințele suportate de toți cei implicați.
,,În cadrul interacțiunii directe, elevii au participat cu interes, adresând întrebări cu privire la specificul activității de jandarm, cum pot să prevină anumite fapte antisociale, au probat materialele specifice care au fost prezentate și au fost încântați de câinele de serviciu Dixa, specializat în misiuni de patrulare-intervenție. Activitățile vor continua și în perioada următoare la alte instituții de învățământ din județul Gorj, pentru a crește nivelul de informare al elevilor privind conduita în mediul școlar și a contribui la prevenirea faptelor antisociale”, a comunicat Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here