Târgu Jiu: Amendă pentru Polaris din cauza gunoiului

809

Societatea care se ocupă de colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere din municipiul Târgu Jiu a fost amendată cu 2.000 lei, de către Poliţia Locală Târgu Jiu.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au constatat, în data de 17 noiembrie 2023, că operatorul serviciului de salubrizare licențiat în aria de delegare nu și-a îndeplinit obligația legală privind ridicarea deșeurilor menajere de la platformele de colectare amplasate pe strada Minerilor din municipiul Târgu Jiu. Din acest motiv, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 337 din 2023 privind aprobarea Regulamentului de stabilire a unor norme de conviețuire și gospodărire pe raza municipiului Târgu Jiu.
„Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul asigurării unui mediu sănătos pentru populație”, transmite Poliția Locală Târgu Jiu.

Amenzi
Potrivit prevederilor H.C.L nr. 337 din 2023, persoanele fizice au obligația de a depozita gunoiul menajer în locurile special amenajate, ambalat în saci menajeri și doar în recipientele de colectare, fiind interzisă lăsarea acestora lângă platforme, nerespectarea acestei obligații putând atrage sancțiuni contravenționale cuprinse între 100 și 500 lei.
Operatorul serviciului de salubrizare are obligația de a ridica deșeurile menajere, în conformitate cu graficele stabilite pentru colectarea deșeurilor. Nerespectarea acestei obligații se sancționează contravențional cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei și se aplică pentru fiecare punct de colectare în parte.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here