Târgu–Jiu, pregătit pentru sărbători

275

impodobire 002În Târgu – Jiu, împodobirea oraşului este aproape finalizată. Acum se realizează ultimele retuşuri înaintea zilei de 1 decembrie,

când se va inaugura iluminatul de sărbători în centrul municipiului precum şi pe străzile aferente, anume străzile Traian, Brâncuşi, Unirii şi Geneva.

În zona centrală şi străzile din apropiere se amplasează 150 de brăduţi cu perdea albă de instalaţii, care au şase metri înălţime de fiecare, opt kilometri de ghirlandă lineară, 40 de figurine, 200 de plase luminoase şi bradul din Piaţa Prefecturii, care are 22 de metri înălţime şi care, anul trecut, era considerat cel mai înalt din ţară. De asemenea, potrivit lui Marius Ionescu, director tehnic în cadrul primăriei Târg –Jiu, în restul oraşului se amplasează 1 800 de figurine şi circa 32 de kilometri de ghirlande, pe străzi. Pe impodobire 004data de 1 decembrie, iluminatul festiv din zona centrală va fi inaugurat, în timp ce în restul municipiului luminile se vor aprinde pe parcursul lunii, până la 20 decembrie. „Ne-am apucat de treabă de aproximativ o lună, dar am lucrat în paralel şi la modernizarea centrului precum şi la montarea echipamentului de iluminat”, a declarat Marius Ionescu.
În Piaţa Prefecturii va fi adus un moş crăciun alături de sania sa cu reni, dar mult mai mare decât cea de anul trecut. Vechiul moş şi sania sa care a fost anul trecut pus în centrul oraşului va fi mutat în parcul din zona Lido, în centru urmând a fi aduse figurine mult mai mari decât acestea. Tot echipamentul lumino-tehnic aparţine firmei care se ocupă de iluminatul oraşului. Primăria Târgu-Jiu a alocat pentru sărbătorile de iarnă din acest an un buget de 80.000 de lei.
Dorina CIOPLEA, Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here