Tarafurile lăutărești din Gorj se întâlnesc la Bolboși

2952

O nouă ediție a Festivalului lăutarilor gorjeni se va desfășura pe 16 septembrie la Bolboși, au anunțat reprezentanții CJCPCT Gorj. “Devenit tradițional pentru județul nostru, Festivalul lăutarilor gorjeni “Bolboși 2021” se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular. Sunt invitați în concurs interpreți din Gorj.
Concursul se desfășoară pe 16 septembrie 2021, orele 16, pe scena în aer liber din Dumbrava Ohaba – Bolboși”, a anunțat Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj.
Festivalul va avea două secțiuni, una rezervată tarafurilor (vârsta minimă 18 ani), iar cealaltă rapsozilor (vârsta minimă de 30 de ani). Componența tarafului va fi următoarea: vioară sau fluier, braci, chitară, bas (3-5 persoane). Nu se admit în concurs instrumente electronice. Fiecare taraf poate prezenta în concurs, pe lângă programul tarafului, care nu poate depăși 10 minute, și 1-2 rapsozi. Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă sau doină și un cântec de joc. Costumul popular este obligatoriu
Evenimentul este organizat de către Consiliul local și Primăria Bolboși, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here