Tănăsescu a certat primarii pentru neimplicarea în acordarea ajutorului de minimis

385

Noul şef al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, Dan Tănăsescu, le aduce acuze primarilor din Gorj cu privire la faptul că nu au informat cum se cuvine cetăţenii, în ceea ce priveşte acordarea ajutorului de minimis şi tocmai, din acest motiv, unii localnici nu pot beneficia de acest sprijin. Ba mai mult şi după ce a expirat termenul pentru depunerea cererilor în acest sens, telefonul la Direcţia Agricolă continuă să sune.

Termenul pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de minimis, oferit persoanelor care au avut de suferit de pe urma secetei, a expirat la 15 octombrie, spre dezamăgirea unor localnici care încă sună la Direcţia Agricolă Gorj pentru a cere informaţii. Peste 7.700 de fermieri gorjeni au depus dosarele pentru a beneficia de ajutorul de 100 de lei la hectar, acordat pentru compensarea efectului de secetă. “A fost înregistrat un număr de 7.720 de solicitări, atât din partea persoanelor fizice cât şi din partea persoanelor fizice autorizate cât şi a întreprinderilor autorizate, pe o suprafaţă de 17507,03 hectare. Ponderea predominantă este dată de cultura porumbului, de 9652,33 de hectare, la grâu 4070,37 hectare, la ovăz 1363,85 de hectare, plante de nutreţ 1702,91 hectare, orzoaică 109, 38 de hectare. Cele mai mici suprafeţe solicitate pentru a fi despăgubite sunt la legume”, a precizat Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj.

Primarii nu s-au implicat
“Părerea mea personală este că primarii nu s-au implicat în comună. Eu, personal, dacă eram într-o primărie şi doream să ajut persoanele respective nu aş fi trimis, de exemplu de la Dănciuleşti, omul în vârstă să dea 30 de lei, pentru a merge la APIA sau la Direcţia Agricolă să ia o cerere. Primarul trebuia să pună agentul agricol care este plătit acolo, să primească datele şi să vină la noi săptămânal. Cu această ocazie totul mergea mult mai repede, se introduceau datele în calculator. În unele localităţi s-au depus 20 de cereri pe când în altele au fost depuse peste 1000 de cereri. În localităţile în care mediatizarea a fost foarte slabă, Leleşti, Arcani Dănciuleşti, Câlnic, nu s-a terminat încă procesarea datelor. Eu vă zic ce e acum la momentul actual”, a conchis Tănăsescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here