Tânărul înecat la Rovinari, de negăsit

217

Oricât şi-ar fi dorit părinţii băiatului de 18 ani din Rovinari, mort după ce s-a înecat, marţi, în apele Jiului, să fie găsit cât mai repede şi dus acasă pentru a fi înmormântat creştineşte, acest lucru nu a fost încă posibil. Familia şi prieteni ai acestuia au venit ieri de dimineaţă cu noapte-n cap în speranţa că apa l-ar fi putut scoate la suprafaţă, lucru care însă nu s-a întâmplat. Petre Nicolcioiu a murit după ce a intrat în apa Jiului ca să se răcorească, neştiind să înoate. Ca loc de scaldă şi-a ales aceeaşi zonă în care, de-a lungul anilor alţi tineri ca el au murit din acelaşi motiv, un caz aproape identic petrecându-se în urmă cu exact doi ani.

Cei veniţi să-l caute au adus un tractor şi o drujbă pentru a îndepărta de pe mal o salcie căzută în apă şi sub care credeau că s-ar putea afla trupul neînsufleţit. Nu a fost însă să fie aşa, supărarea fiind şi mai mare după acest eşec, mai ales că oamenii aveau nevoie de ajutor de la pompieri şi nu l-au primit la timp. Un echipaj de căutare din cadrul ISU Gorj s-a dus pe Jiu cu barca pentru a căuta în aval, dar rudele celui dispărut vroiau ca măcar 2-3 pompieri să fie alături de ei, în cazul în care îndepărtarea salciei ar fi scos la liman cadavrul băiatului. Pompierii au venit acolo doar după mai multe apeluri, dar prezenţa lor nu a purtat prea mult noroc operaţiunii de îndepărtate a salciei.
Echipajele de căutare şi-au continuat misiunea toată ziua, în ciuda celor 35 de grade toride înregistrate ieri la umbră la nivel de Gorj. Pompierii au trebuit să facă faţă şi zvonurilor privitoare la „apariţia” cadavrului în diverse zone de pe Jiu, în realitate fiind vorba de confuzii, oamenii anunţând la 112 că au văzut pe cineva plutind pe apă, de exemplu, când, de fapt, era vorba de nişte lemne. Rudele şi echipele de căutare speră ca trupul neînsufleţit să fie scos de apă de acum încolo astfel încât Petre Nicolcioiu să poată fi dus acasă şi înmormântat conform obiceiurilor locului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here