Tânăr de 29 de ani, cu comorbidități, mort de Covid. Familia a refuzat internarea

1824
Intensive care unit at the Nuova Poliambulanza hospital where doctors and nurses, healthcare workers and hospital workers wear overalls and protection to prevent infection. Coronavirus Outbreak, Brescia, Italy - 20 Mar 2020, Image: 508055495, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fotolive/Filippo Venezia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un tânăr de 29 de ani din Târgu-Jiu, infectat cu coronavirus, a murit acasă. Bărbatul suferea de comorbidități, iar familia a refuzat să-l interneze.

„La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, la ATI II din clădirea Tudor Vladimirescu, a fost adus cu ambulanța un bărbat de 29 de ani din municipiu, care avea test antigen pozitiv la Covid-19. A fost preluat de un medic ATI, iar după investigații, inclusiv CT, tânărul a fost dus pe secție. Pacientul avea saturația  scăzută 60% și afectare pulmonară de 80%”, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Tânărul a fost conectat la două surse de oxigen și, după circa 30 de minute, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă care a anunțat telefonic familia despre starea gravă a pacientului. Din păcate, familia a cerut ca acesta să fie externat.

„Atât medicul de gardă, cât și conducerea SJU Târgu-Jiu au discutat cu familia tânărului în încercarea de a-i convinge să îl lase în spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să decedeze dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia. Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI II, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de epilepsie, acasă. Considerăm că fiecare pacient are o șansă în plus la viață dacă primește tratament și îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească, de la personal calificat”, au mai precizat reprezentanții spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here