Tânăr de 25 de ani, înjunghiat în inimă de propriul tată

507

Un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în zona inimii chiar de către tatăl său. Tragedia s-a produs luni, după-amiază, într-o casă din satul Floreşti, comuna Ţânţăreni.

Tudorel Purcaru, tânărul de 25 ani, lucra în oraşul Sânnicolau Mare, din judeţul Timiş, însă venise acasă în concediu pentru că îi expirase cartea de identitate. Luni dimineaţa, acesta şi-a ridicat buletinul şi s-a întors acasă să-şi aştepte părinţii, urmând ca apoi să plece spre Timiş, deoarece marţi trebuia să se prezinte la locul de muncă. Nu a mai apucat însă să plece nicăieri. Pe fondul consumului de alcool, între el şi tatăl său a purcaru crima tantareni (1)izbucnit un conflict ce s-a încheiat tragic. Bărbatul de 47 de ani a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat fiul în zona inimii. Tânărul a fost transportat la spital, însă medicii nu au putut să-i salveze viaţa. Ion Purcaru, tatăl tânărului, a fost reţinut sub acuzaţia de omor. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore a suspectului Purcaru Ion, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor. S-a reţinut de procuror, din probele administrate până în prezent, că acesta, în după-amiaza zilei de 8 iunie 2015, în jurul orei 18:30, a aplicat o lovitură cu un cuţit în zona inimii fiului său, fapt care a condus la decesul acestuia. Inculpatul a comis fapta pe fondul consumului de băuturi alcoolice”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

„A fost autoapărare”
Ion Purcaru a fost dus, ieri, la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta a declarat jurnaliştilor că a încercat să se apere atunci când şi-a înjunghiat fiul. „A fost un accident. Eram în autoapărare, a vrut să mă lovească. Băusem şi eu, băuse şi el. Nu-mi plăcea modul său de comportare”, a spus acesta. Bărbatul lucrează ca fochist la Termocentrala Turceni. Se pare că atât el, cât şi soţia, erau cunoscuţi ca şi consumatori frecvenţi de băuturi alcoolice. După ce se îmbăta, Purcaru devenea violent şi îşi bătea soţia. De altfel, spun vecinii, că şi conflictul de luni a izbucnit după ce tânărul a intervenit în cearta părinţilor săi. „A fost un accident. Tudorel a intervenit ca să-şi despartă părinţii, iar tatăl l-a nimerit pe el. Ion este un om foarte liniştit şi respectuos. Nu ştiu cum s-a ajuns aici”, a spus o vecină de-a familiei Purcaru.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here