Tânăr de 18 ani, agresat în incinta Clubului de Columbofilie Târgu-Jiu! Băiatul plin de sânge, pe patul de spital, agresorul liber

6544

Dediu Ilie Mădălin avea 18 ani în 2019 când a fost victima unei agresiuni, extrem de violente, care s-a petrecut, culmea, în incinta Clubului ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, dedicat columbofililor din Gorj. Evenimentul a avut loc cu martori, mai exact s-a petrecut în prezența a aproximativ 50 de membri, asta deoarece participanții pregăteau atunci porumbeii pentru o competiție de gen. Băiatul a fost lovit cu pumnul în fața de Becheru Constantin, un taximetrist din Târgu-Jiu, și el membru al clubului, care nu s-a sfiit, potrivit martorilor, să îl umple de sânge pe băiat și să-l lovească cu genunchii în cap, în momentul în care victima a căzut uluită la pământ.

Mădălin povestește că s-a trezit pe patul de spital, cu un guler cervical și cu tot corpul amorțit de durere. Șocant este că abia după trei ani de la incident, dosarul de agresiune, pe infracțiunea lovire și alte violențe a ajuns pe rolul instanței de judecată, cu Becheru inculpat dar în libertate, așa cum a fost, de altfel, în ultimii trei ani de zile. După ce că justiția a șchiopătat grav în a face dreptate acestui tânăr ajuns acum la 22 de ani, dosarul merge împiedicat și la Judecătoria Târgu-Jiu, unde instanța de fond dă amânări peste amânări într-o cauză penală care se putea rezolva în foarte scurt timp.
A fost pasionat de creșterea porumbelor de mic și povestește că ar fi deschis ochii prima dată chiar în preajma porumbeilor. Așa povestește Mădălin Deliu pasiunea sa pentru acest sport, o pasiune moștenită de la tatăl său care crește porumbei campioni încă de la vârsta de 19 ani. Adolescentul, în 2019, un tânăr în putere acum, nu s-a gândit însă niciodată că pasiunea sa pentru porumbei poate să îl facă victima violenței unui adult care împărtășește și el pasiunea pentru același sport. Și totuși, după o competiție câștigată de porumbeii săi, Mădălin s-a trezit contactat de acest bărbat, Constantin Becheru, taximetrist în Târgu-Jiu, apropiat acum de vârstă de 50 de ani, care, probabil, invidios pe succesul competitorului mult mai mic, i-a făcut o ofertă telefonică. Băiatul nu i-a răspuns pozitiv lui Becheru, care încercase prin acel mesaj să îl ia peste picior, supărat că porumbeii săi nu atinseseră performanța acestui tânăr. Mădălin i-a transmis doar, spune acesta, că îl respectă dar nu acceptă să facă totuși ,,mișto” de el. Acest schimb de replici scurte s-a purtat imediat după concurs dar cu două săptămâni înainte de agresiune.

Agresiunea a oprit participarea tânărului la concurs!
Mădălin i-a povestit tatălui său despre mesajele de la Becheru, dar părintele și-a sfătuit fiul să nu bage de seamă cele întâmplate pe motiv că cel care a trimis mesajele este un adult care trebuie lăsat în pace. Tatăl îl cunoștea, de altfel, din club, pe respectivul. Nici tatăl băiatului nu s-a gândit vreo clipă la ce urmează. Din acest motiv nu și-a însoțit copilul la concursul de la Târgu-Jiu, familia Dediu locuind la Prigoria. Tânărul Mădălin și-a luat porumbeii și a plecat la concursul de la Târgu-Jiu însoțit de un vecin și el columbofil. Cei doi au ajuns la locul de desfășurare a concursul, în incinta clubului din municipiu, alături de alti 50 membrii și ei veniți acolo împreună cu porumbeii care urmau să concureze. Practic, fiecare își aștepta rândul să fie trecut ,,prin imprimantă”, adică fiecare porumbel să fie înregistrat. În timp ce își aștepta rândul, Mădălin l-a întâlnit pe Adrian Pibu, un alt concurent, cu care a dat mâna. Nu a apucat să își desfacă mâna din strânsoarea bărbătească că tânărul s-a trezit în fața sa cu Becheru Constantin care era extrem de nervos. Fără sa îi zică vreun cuvânt, Becheru l-ar fi lovit cu pumnul drept în față pe Mădălin Dediu. Totul se desfășura sub ochii lui Pibu dar și a lui Marian Pițu care face parte din staful tehnic al clubului. Becheru nu s-a oprit aici și deși tânărului îl pornise sângele pe nas, adultul a continuat să îl lovească trăgându-l de cap spre genunchii săi cu care l-a și lovit. Băiatul s-a pomenit și strâns de gât de o alta persoană care în loc să intervină în favoarea victimei a arătat că i-a dat o mână de ajutor agresorului. Mădălin a picat la pământ și s-a trezit pe o targă, după ce la fața locului a fost chemat un echipaj SMURD.

Nouă zile de îngrijiri!
A ajuns la spital, cu un guler cervical aplicat de echipajul de pe ambulanță și plin de sânge. După investigațiile medicale, tânărul a fost trimis acasă dar a primit apoi 9 zile de îngrijiri medicale de la medicul legist. Părinții au aflat abia atunci, de la vecin, ce se întâmplase cu Mădălin.
Poliția s-a sesizat despre caz dar nu a luat nicio măsură cu agresorul Becheru. Practic, taximetristul violent nu a fost deranjat de absolut nimeni, pe parcursul anchetei sau în prezent. Practic, băiatul depune o plângere penală dar dosarul trenează timp de trei ani la poliția din Târgu Jiu. Abia după ce tatăl intervine și cere explicații anchetatorilor, în februarie 2022, dosarul penal apare pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, cu Becheru inculpat. O parte din martori ajung la testul poligraf, unul refuzând această procedură decisă de procurorul de caz. În februarie, cu chiu cu vai, începe astfel procesul penal, la trei ani de la comiterea faptei. Instanță de fond se mișcă însă extrem de greu și in putinele termene derulate în dosar nu face decât să dea amânări pentru motive chiar puerile. Următorul termen în dosar va avea loc pe 11 octombrie, cu audierea primilor martori.
Tânărul Mădălin, ca și familia sa, se declară dezamăgit de felul în care au înțeles anchetatorii să elucideze cele întâmplate și să îl lase liber pe agresor. Poate că abia la patru ani după incidentul care și-a pus amprenta pe dezvoltarea sa ulterioară, Mădălin Dediu va obține o primă sentința în acest dosar, o decizie care nu îi va șterge sechelele rămase după bătaia primită in public, pentru nimic. Cer este că Becheru nu își recunoaște, în fața instanței, faptele și chiar a avut curajul sa spună în fața judecătorului că tânărul nu a fost atins de persoana sa, deși a recunoscut actul de violență, anterior, la poliție…
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Doamnă dragă, puneți poze total neinspirate, Am mai văzut dea lungul timpului, cadavre de vaci, oameni. Acuma oameni plini de sânge. Suntem oripilați ce vedem în Ucraina. Ne ajunge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here