Tânăr condamnat la închisoare pentru vătămare corporală

459

Un tânăr, trimis în judecată în vara anului trecut pentru tentativă de omor, după ce a bătut un alt tânăr, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la trei ani de închisoare. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată alţi trei tineri, care însă au fost achitaţi.

Cei patru tineri au fost trimişi în judecată în august 2014, fiind acuzaţi că, în timpul unui conflict, ar fi lovit cu picioarele un alt tânăr, provocându-i acestuia răni ce i-au pus în primejdie viaţa. Incidentul s-a produs în seara zilei de 24 septembrie 2013, pe fondul unui conflict izbucnit între cei cinci tineri. Zilele trecute, unul dintre cei patru agresori a fost condamnat la închisoare de magistraţii Tribunalului Gorj, însă nu pentru tentativă de omor, ci pentru vătămare corporală, încadrarea juridică a faptei fiind schimbată. Ceilalţi trei tineri au fost achitaţi. „În baza art. 386 C.pr.pen., schimbă încadrarea juridică a faptei deduse judecăţii din infracţiunea prev. de art. 32 C. pen. rap. la art. 188 C. pen. în infracţiunea prev. de art. 194 alin. 1 lit. e C. pen. În baza art. 194 alin. 1 lit. e C.pen., condamnă inculpatul Purec Vasilică Aurelian, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare şi pedeapsa complementară prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n – dreptul de a comunica cu victima şi o – dreptul de a se apropia de locuinţa victimei sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale – C. pen. pe o perioadă de 2 ani în condiţiile art. 68 alin. 1 lit. c C. pen. În baza art. 65 C.pen. aplică inculpatului pedepsele accesorii prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, n – dreptul de a comunica cu victima şi o – dreptul de a se apropia de locuinţa victimei sau alte locuri unde aceasta desfăşoară activităţi sociale – C.pen. în condiţiile art. 65 alin. 3 C.pen. (…) În baza dispoziţiilor art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. c C. proc. pen., achită inculpaţii Cornea Petre Ovidiu, Draica Dan Marian şi Mareşi Ionuţ Marian pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 194 alin. 1 lit. e C. pen”, se arată în hotărârea instanţei.

Daune morale de 60.000 de lei
Tânărul condamnat la închisoare va mai trebui să plătească părţii vătămate daune morale în valoare de 60.000 de lei. Va mai trebui să plătească şi despăgubiri civile în valoare de aproximativ 2.800 de lei. „Obligă inculpatul la plata despăgubirilor civile către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în cuantum de 2.160 lei şi către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj în cuantum de 676 lei. Admite în parte capătul de cerere privind obligarea inculpatului la plata daunelor morale şi obligă inculpatul Purec Vasilică Aurelian la plata sumei de 60.000 lei reprezentând daune morale către partea civilă Falcoe Ion-Adrian”, au decis judecătorii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here