Tânăr argeşean, mort la Festivalul Berii din Târgu-Jiu

317

moarte (1)Un tânăr de 18 ani din judeţul Argeş şi-a găsit sfârşitul pe insuliţa de pe Jiu, în prima seară a Festivalului Berii. Se pare că băiatul mergea la târguri şi bâlciuri de acest fel împreună cu mai multe persoane pentru a amplasa tiribombe şi alte asemenea aparate pentru distracţia participanţilor.

În prezent se desfăşoară cercetări pentru a se stabili în ce condiţii s-a produs decesul şi dacă este sau nu un accident de muncă.

Băiatul de 18 ani este din judeţul Argeş şi, se pare, obişnuia să meargă pe la bâlciuri şi târguri cu membrii unei asociaţii familiale din judeţul său, care se prezentau la astfel de evenimente cu tiribombe şi aparate pentru distracţie. Din spusele martorilor, luni seara băiatul a adormit lângă aparate şi, când l-au trezit să îi ajute la descărcarea şi amplasarea acestora, s-ar fi speriat şi ar fi luat-o la fugă, lovindu-se cu pieptul de o ţeavă. Acesta a fost transportat imediat la spital însă, în câteva ore, a decedat. Potrivit medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Liliana Puiu Crăciun, victima ar fi fost adusă în stare gravă, de comă. Medicii nu l-au mai putut salva.

Accident de muncă sau nu?

Prezenţi la faţa locului, atât reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj cât şi cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) ar fi început cercetările. Momentan, însă, dosarul a fost preluat de ITM şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. „Nu este de competenţa noastră. În prezent dosarul a fost preluat de către cei de la ITM pentru că, se pare, a fost un accident de muncă”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De partea cealaltă, ofiţerul de presă al ITM, inspectorul Eugen Başoldea, spune că în prezent se fac cercetări şi se audiază martorii pentru a vedea dacă este sau nu un accident de muncă, aşa cum s-a presupus, în primă instanţă. „Doi colegi ai mei sunt la Parchetul local unde sunt audiaţi martorii. Din primele noastre cercetări se pare că este un cetăţean oarecare şi că mergea cu cei de la asociaţia familială pentru că îi cunoştea.

Dacă se dovedeşte că băiatul era pus la muncă, atunci este un accident de muncă şi este de competenţa noastră. Încă nu ştim acest lucru, în prezent”, a spus, ieri, Başoldea.

Tânărul se pare că făcea parte dintr-un grup mai mare cu care a mers şi la târgurile de la Tismana şi Lainici, care au avut loc de curând.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here