Ţambrea, la dispoziţia Jandarmeriei Gorj şi a noului şef

219

sef nou jandarmiInspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj are începând de ieri un nou şef. Este vorba de colonelul dr. Robert Iulian Vîţă, cel care până la această dată a ocupat funcţia de prim-adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” din Hunedoara.

Colonelul dr. Robert Iulian Vîţă a fost numit ieri, prin Ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, în funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj. „Activitatea de prezentare a inspectorului şef s-a desfăşurat în sala de festivităţi, în prezenţa ofiţerilor şi subofiţerilor din comandamentul unităţii şi a fost asigurată din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române de şeful Direcţiei Resurse Umane, Marian Zaharia, şi de către o comisie de ofiţeri pentru a coordona activitatea de predare-primire a comenzii unităţii. Până la această dată, domnul colonel dr. Vîţă Robert Iulian a ocupat funcţia de prim adjunct al inspectorului şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara, şi a participat la misiuni internaţionale“, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

Eşecul lui Ţambrea, câştigul lui Vîţă

Hunedoreanul Robert Iulian Vîţă, adjunct până acum la inspectoratul din judeţul vecin, a fost în fruntea jandarmilor la ultimele mişcări de protest ale minerilor din Valea Jiului, dar cel mai mult s-a făcut remarcat la misiunile din Kosovo, unde a fost conducătorul celor peste 100 de jandarmi români aflaţi în misiune acolo. Jurnaliştii nu au fost chemaţi la ceremonia de învestire în funcţie a noului comandant, dar au fost informaţi printr-un comunicat de presă că Eugen Ţambrea nu mai conduce instituţia. În ultimele luni, Ţambrea a fost interimar în fruntea IJJ Gorj, el şi adjunctul său Florin Popescu participând la concursurile organizate la Bucureşti pentru a deveni şefi cu acte în regulă, niciunul nereuşind să ia nota 7, minimul prevăzut de lege. Fostul comandant mai avea nevoie de 5 sutimi pentru a promova ultimul examen, de atunci el participând şi la un curs de specializare, la finalul căruia nu a trecut însă de testul psihologic, fapt care poate explica şi schimbarea de acum, dacă ţinem cont că interimatul său dura până în luna mai, în acte. Acum Ţambrea nu ştie ce va face, deşi surse neoficiale îl dau ca viitor adjunct la IJJ Hunedoara, în postul lăsat liber de Vîţă. „Sunt la dispoziţia conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Nu am primit nicio dispoziţie, deci nu ştiu ce voi face în perioada următoare”, ne-a precizat fostul şef al IJJ Gorj.

R.Lupu, G. Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here