Talianu, absent la propriul proces!

583

Omul de afaceri Ion Dragoș Talianu, trimis în judecată de procurori pentru înșelăciune riscă să fie adus de polițiști la următorul termen în procesul pe care îl are pe rolul instanței, după ce a lipsit și la ultimul termen. Magistrații au luat act de absența sa și au dispus emiterea unui mandat de aducere, situația respectivă întâmplându-se după ce afaceristul a scăpat de sub controlul judiciar sub care era plasat într-un dosar de evaziune fiscală al DIICOT Mehedinți.
„Amână soluţionarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată la data de 06.05.2015, pentru când se va emite mandat de aducere pe numele inculpatului Talianu Ion Dragoş. Potrivit art. 353 alin. 2 C.pr. pen., partea responsabilă civilmente SC DUMODA IMPEX SRL TG-JIU, prin lichidator judiciar şi partea civilă, SC FLORA EXPORT – IMPORT SRL CURTEA DE ARGEŞ, prin administrator, au termenul în cunoştinţă”, a decis instanța.
Talianu a fost trimis în judecată pentru că ar fi luat marfă de la o firmă din Curtea de Argeș pentru care a emis un cec fără acoperire, firma păgubită sesizând organele de urmărire penală. La rândul său, inculpatul este parte vătămată în procesul în care inculpat este un alt afacerist gorjean, Gabriel Constantin Sulugiu, trimis și el în judecată pentru șantaj, spălare de bani, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. El s-a împrumutat de la Sulugiu cu 200.000 de lei, i-a restituit acestuia suma de două ori, după care i-au fost cerute noi dobânzi la împrumutul respectiv. Talianu a primit amenințări inclusiv  cu moartea și atunci s-a adresat și el instituțiilor statului, procesul lui Sulugiu fiind, de asemenea, pe rolul instanțelor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here