Tâlhari înarmaţi, prinşi de către poliţiştii gorjeni la Petroşani (VIDEO)

405

arme-catalin HoncilaDoi tâlhari gorjeni, dintre care un membru al clanului Livezeanu, au fost prinşi de către poliţişti, joi dimineaţa într-o locuinţă din Petroşani. În locuinţa în care aceştia au fost depistaţi s-au mai găsit două pistoale, calibru 9 mm, precum şi 33 de cartuşe modificate artizanal.

Doi tineri, printre care şi Cătălin Alexe Honcilă, membru al clanului Livezeanu, suspectaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie comisă prin ameninţarea cu armă de foc, au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de joi. În timpul acţiunii de prindere şi imobilizare a suspecţilor, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în colaborare cu cei ai I.P.J. Hunedoara, au beneficiat de sprijinul structurilor specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi intervenţia luptătorilor Serviciului Independent de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din Bucureşti. În urma descinderii, din locuinţa în care se ascundeau suspecţii au fost ridicate două pistoale, calibru 9 mm şi 33 de cartuşe modificate artizanal.

Au ameninţat cu pistolul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, în data de 17 mai, de către administratorul unui bar din comuna Plopşoru, despre faptul că în incinta localului au pătruns doi bărbaţi, care, având feţele acoperite cu cagule şi ameninţând personalul arme 1de serviciu cu două pistoale, au sustras o borsetă în care era suma de aproximativ 300 lei şi 4-5 pachete ţigări, după care au părăsit locul faptei cu un autoturism într-o direcţie necunoscută. Urmare a căutărilor efectuate de ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, cu sprijinul structurilor specializate din cadrul I.G.P.R., s-a stabilit că suspecţi de comiterea tâlhăriei sunt patru gorjeni, doi de 28 respectiv 21 de ani, ambii din comuna Fărcăşeşti, unul de 19 ani, din comuna Câlnic şi un tânăr de 21de ani, din Târgu-Jiu. La data de 24 mai, în baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au depistat şi reţinut pentru 24 de ore pe suspecţii din Câlnic şi din Târgu-Jiu. Ulterior, fiind prezentaţi Parchetului, respectiv Judecătoriei Târgu Jiu, instanţa de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi încarcerarea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Prinşi în Petroşani

Despre ceilalţi doi suspecţi, printre care şi Cătălin Honcilă, ambii din comuna Fărcăşeşti, care se sustrăgeau cercetărilor, poliţiştii au stabilit că se ascund într-un imobil din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara. Având în vedere că din investigaţii s-a stabilit că cei doi suspecţi sunt înarmaţi, în dimineaţa zilei de joi, 26 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, în colaborare cu poliţişti ai I.P.J. Hunedoara, sprijiniţi de luptătorii de elită din cadrul S.I.A.S., au descins într-un apartament din municipiul Petroşani. În urma intervenţiei, soldată cu reţinerea celor doi suspecţi, oamenii legii au identificat în locuinţa în care aceştia au fost depistaţi, două pistoale, calibru 9 mm, precum şi 33 de cartuşe modificate artizanal. Armamentul şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Ofiţerii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Gorj, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Ana-Maria Catalinoiu

{youtube}54E4ZimDD-g{/youtube}


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here