Tablete gratuite pentru elevii școlii din Negreni

1007

La Școala Gimnazială Negreni, începând cu data de 11 ianuarie 2021, este implementat proiectul „Vreau să merg la școală!” în parteneriat cu Organizația „Salvați copiii!” România, proiect sponsorizat de către OMV Petrom. În cadrul acestuia au fost distribuite un număr de 54 de tablete elevilor școlii. De asemenea, elevii vor primi tichete sociale în valoare de 10 lei pe zi, pachete cu dulciuri de sărbători, dar și pachete de igienă (dezinfectanți, pastă de dinți etc.). Pe lângă acestea copiii participă la un program săptămânal „Școală după școală”.

Copiii spun ,,Vreau la școală”. OMV Petrom sprijină alături de Salvați Copiii România, cu 300.000 de euro, accesul la educație al celor 320 de copii din șase comunități vulnerabile.
Această sumă a fost folosită pentru a asigura suportul tehnic pentru cursurile ținute online, produse de igienă și tichete pentru masa de prânz.
„Prin acest proiect facilităm accesul la școala on-line al copiilor ce provin din familii vulnerabile și sprijinim startul corect al unei generații care va juca un rol important în dezvoltarea durabilă a comunităților din care provin.”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom. Datorită parteneriatului încheiat de Școala Gimnazială Negreni cu Organizația „Salvați copiii!”
România și OMV Petrom, în luna martie 2021, 17 cadre didactice din cadrul școlii vor participa la 3 cursuri gratuite pe tematica digital/online: „Nevoile și competențele digitale ale elevilor” – 5 martie; „Știri false, date personale, cyberbullyng” – 9 martie”; „Conținut dăunător, control parental, dependență de internet” – 12 martie.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here