Tablete gratuite pentru 30 de elevi din Alimpești

1455

30 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, din comuna Alimpești, au primit tablete pe care le vor folosi în procesul educativ. Tablete au fost oferite de către Asociația Vasiliada, prin intermediul proiectului ,,Exploratori în mediul online”, derulat în parteneriat cu CEZ România.

Proiectul „Exploratori în mediul online” este inițiat de Asociația Vasiliada și finanțat de către CEZ România prin intermediul programului ,,Generatorii de bine”. ,,Generatorii de bine” este un proiect de granturi care încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială dedicate comunităților din județele: Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. Prin acest proiect, în anul școlar 2020-2021, peste 100 de elevi vor avea instrumentele care le permit să se formeze inclusiv în condiții speciale, la distanță. Beneficiarii proiectului ,,Exploratori în mediul online” sunt elevi proveniți din familii cu dificultăți materiale, care au rezultate bune la învățătură. Toate device-urile oferite au fost echipate cu programe educaționale și platforme de comunicare, facilitând astfel accesul la educație prin participarea la cursuri online. De asemenea, elevii vor beneficia de o sesiune de formare în cadrul căreia 10 voluntari îi vor instrui pe copii cu privire la modul de utilizare a tabletelor și la modalitățile de accesare a diferitelor resurse educaționale din mediul online. ,,În lumina schimbărilor din această perioadă, proiectele noastre de CSR au căpătat o direcție principală de acțiune, care are în prim plan educația digitală, accesul elevilor la tehnologie pentru continuarea activităților școlare. Implicarea noastră în viitorul elevilor din comuna Alimpești, județul Gorj, vine sub forma a 30 de tablete oferite, astfel încât tinerii beneficiari să fie cât mai pregătiți pentru noul an școlar”, a fost mesajul transmis de Ondrej Safar – Country Manager CEZ România. „Într-un context social dificil, accentuat de pandemia COVID-19, educația copiilor din medii defavorizate rămâne o prioritate pentru Asociația Vasiliada și partenerii săi. Mulțumim tuturor celor care se alătură eforturilor noastre de a contribui la prevenirea abandonului școlar, la reducerea inegalităților în educație, mai ales în comunitățile din mediul rural”, a subliniat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Despre Asociația Vasiliada
Asociația Vasiliada este o organizație nonguvernamentală cu caracter social, înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, avându-l ca Președinte de Onoare pe Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Misiunea asociației este oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor și comunităților aflate în dificultate sau generatoare de excluziune socială, având la bază dragostea față de semeni. Anual, Vasiliada oferă sprijin direct, prin servicii sociale, pentru aproximativ 3000 de persoane aflate în dificultate din județele Dolj și Gorj. În anul 2016, Asociația Vasiliada a fost desemnată drept Instituția anului în domeniul Asistenței Sociale din România, în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here