Tabele reactualizate cu beneficiarii târgujieni de zahăr şi făină europeană

106

teodora ciobanu1 facuta de mineDirecţia Publică de Protecţie Socială Târgu-Jiu anunţă târgujienii înscrişi pentru a beneficia de ajutoarele alimentare, respectiv zahăr şi făină, prin Programul PEAD 2009,

că de vineri au apărut modificări şi reactualizări ale tabelelor deja existente. „Vechile tabele au fost retrase şi am făcut altele, reactualizate, pentru toate cele patru categorii de beneficiari. Pe noile tabele au intrat persoanele care se încadrează în categorii, însă nu au fost trecute pe liste în intervalul când s-au primit cererile, dar şi cei care au devenit beneficiari după efectuarea primului şir de tabele”, ne-a declarat Teodora Ciobanu, directoarea DPPS Târgu-Jiu.

Categoriile de persoane defavorizate şi cei care primesc sau şi-au primit deja cantităţile de făină şi zahăr sunt târgujienii care prezintă handicap grav sau accentuat, şomerii care beneficiază de ajutor de şomaj, cetăţenii cu venituri minime, precum şi pensionarii cu pensii mai mici de 300 RON. Aceste ajutoare se acordă individual fiecărei persoane existând posibilitatea ca toţi membrii unei familii să beneficieze de 15 kg de făină şi 4 de zahăr, fiecare.
Conform Teodorei Ciobanu, pe liste au apărut 42 de persoane care primesc ajutor social, 33 de pensionari, 15.33 de şomeri şi 1.203 cetăţeni care prezintă un grad de handicap. „De săptămâna aceasta, am început să distribuim pe noile tabele şi instituţia noastră face apel ca beneficiarii care se regăsesc pe liste să se prezinte pentru a-şi ridica kilogramele de zahăr şi făină”.
Pe tabele iniţiale se regăseau 5.103 de persoane, iar din aceştia doar 3.570 şi-au ridicat cantităţile de ajutoare alimentare. DPPS Târgu-Jiu trebuia să primească 76.000 kilograme de făină, însă nu a primit decât 55.000 kilograme. În privinţa zahărului, s-au primit 14.836 de kilograme, din totalul de 20.266. Conducerea DPPS Târgu-Jiu anunţă că în perioada următoare se vor primi şi diferenţe din cantităţile de făină şi zahăr. În stocul instituţiei mai există 1.470 de kilograme de făină şi 392 de zahăr.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here