Tabăra de la Tismana, în pericol de închidere

163

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor Gorj, au efectuat în această perioadă o serie de verificări în taberele şcolare de la Rânca, Baia de Fier, Novaci, Tismana. Singura găsită cu nereguli a fost tocmai tabăra de la Tismana care s-a depistat că nu respectă normele igienico-sanitare privind depozitarea şi manipularea alimentelor.

Sezonul estival a început, însă şi inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor sunt cu ochii pe organizatorii taberelor pentru copii, din judeţ. Cu ocazia verificărilor, s-a avut în atenţie o serie întreagă de aspecte, pornind de la modul de depozitare al alimentelor, până la prepararea şi servirea acestora. Totodată, echipele de control au urmărit dacă unităţile vizate au acte sanitar-veterinare pentru produsele care necesită acest lucru.

Pericol pentru taberişti
Tabăra de la Tismana în care îşi desfăşurau activităţi între 12 şi 50 de copii nu respectă normele igienico sanitare privind depozitarea şi manipularea alimentelor. “Alimentele în loc să fie depozitate în locuri speciale, erau puse pe paviment, unde temperaturile erau de plus 40 de grade. Pentru început au primit avertisment iar în cazul în care nu îşi vor remedia problemele, tabăra se va închide”, a declarat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor, Ion Iliuţă.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here