Tabără de escaladă, pe Cheile Sohodolului

1056

Asociația Monantă Cireșarii și Go Nomad vor organiza în perioada 16-19 iulie cea de-a cincea ediție a Taberei de escaladă, ce va avea loc pe Cheile Sohodolului. Tabăra este dedicată atât celor care vor să ia primul contact cu acest minunat sport, cât și celor care deja îl practică și doresc să se perfecționeze.
În cadrul acestei tabere se vor desfășura cursuri de pregătire și perfecționare precum: Noțiuni introductive în escaladă – teorie și practică; Folosirea corectă a echipamentului individual; Noduri folosite în escaladă și alpinism; Tehnici specifice de abordare a traseelor de escaladă; Tehnici de asigurare și autoasigurare; Tehnici de supraviețuire și de prim ajutor în traseele montane; Modalitatea corectă de asigurare a partenerului de escaladă; Noțiuni cățărare cap coardă (pentru avansați). Cazarea se va face la corturi, puse la dispoziție de către organizatori. Tabăra este stabilită la 10 minute de mers pe jos până la baza traseelor. Acces auto facil până la tabăra de corturi.
Tariful de participare la Tabăra de escaladă este de 550 de lei de persoană și include: 3 nopți de cazare în corturi puse la dispoziție de către organizatori, instruirea în escaladă, cursurile de pregătire, cursul de prim ajutor, cursuri de escaladă la stâncă, echipamentul complet comun pentru escaladă: corzi, bucle echipate, carabiniere, anouri, coborâtoare.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here