Sute de turişti şi-au petrecut week-end-ul la Rânca

201

Sfârşitul de săptămână a atras sute de turişti în staţiunea montană Rânca. S-a schiat pe toate cele cinci pârtii, iar numărul incidentelor a fost unul redus, înregistrându-se doar două cazuri. Stratul de zăpadă măsoară 70-80 de centimetri.

Domeniul schiabil al staţiunii montane Rânca a fost utilizat de sute de turişti, în week-end. Pe lângă cele patru pârtii din centrul staţiunii, începând cu acest sfârşit de săptămână a fost dată în folosinţă şi pârtia Telescaun de pe Vârful Păpuşa. „S-a schiat pe toate pârtiile, cele patru din centrul staţiunii şi cea de pe Vârful Păpuşa”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

O entorsă şi o luxaţie
În pofida faptului că este început de sezon şi că numărul turiştilor a fost de ordinul sutelor, numărul incidentelor a fost destul de mic, din fericire. Potrivit directorului Salvamont Gorj, „în acest week-end au fost doar două cazuri, respectiv o entorsă la picior şi o luxaţie la mână”. Trebuie menţionat faptul că, la ora actuală, stratul de zăpadă de la Rânca măsoară 70-80 de centimetri, iar drumul de acces spre staţiune se prezintă în condiţii bune. Salvamontiştii gorjeni, recomandă schiorilor să îşi verifice echipamentul de schi, verificarea funcţionării corecte a legăturilor de schi, reglajul acestora în funcţie de greutatea schiorului, în multe cazuri aceasta fiind diferită faţă de cea de la sfârşitul sezonului de schi trecut, să ascută canturile şi în primele zile de schi să schieze cu prudenţă, pentru a oferi organismului posibilitatea să se adapteze treptat şi să revină la aptitudinile fizice şi sportive necesare. Mai trebuie precizat faptul că pe durata sezonului de iarnă zona Rânca va fi asigurată non stop cu minimum doi salvatori montani, numărul acestora crescând până la zece salvatori în zilele cu aflux mare de turişti, în week-end-uri, vacanţele şcolare, pe perioada concursurilor sportive şi a sărbătorilor de iarnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here