Sute de tineri, la parada portului popular din cadrul Festivalului “Coborâtul oilor de la munte”

732

Sute de tineri s-au îmbrăcat duminică în costum popular pentru a participa la parada portului popular tradițional organizată de Primăria Baia de Fier în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul folcloric pastoral ”Coborâtul oilor de la munte”, ediția 2023. Prin acțiunile organizate, Festivalul folcloric pastoral ”Coborâtul oilor de la munte” sprijină procesul de conștientizare a generației tinere în raport cu patrimoniul specific fondului cultural roman, stimulând interacțiunea dintre generații și schimbarea mentalităților.

Festivalul, ajuns la ediția XXXI, urmărește ca aceste generații să interacționeze și să contribuie la promovarea diversității culturale, la schimbarea mentalităților și la dezvoltarea de noi audiențe în rândul publicului rural și urban.

Scopul unor astfel de evenimente este de a promova cât mai mult specificul local, tradițiile dar şi gastronomia zonei, referindu-ne aici la preparatele din carne/lapte de oaie. Menținerea și promovarea patrimoniului culinar local și regional poate fi o sursă de dezvoltare pentru comunitatea locală. Organizarea unui festival precum Festivalul folcloric pastoral ”Coborâtul oilor de la munte”, centrat pe tradiții și gastronomie locală conduce implicit și la promovarea destinației turistice Baia de Fier, stațiune de interes local.

Scopul Festivalul folcloric pastoral ”Coborâtul oilor de la munte” este conservarea şi popularizarea tradiţiilor locale legate de viaţa păstorilor şi de fenomenul transhumanței, obiceiuri moștenite din moși strămoși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here