Sute de tichete sociale vor fi distribuite cu ocazia Paştelui

102

În perioada 01 – 15 aprilie 2013, cetăţenii municipiului Târgu-Jiu, al căror venit/membru de familie se situează sub 200 lei /luna anterioară, au solicitat acordarea de tichete sociale pentru procurarea de alimente cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Valoarea tichetului este de 15 lei şi se acordă un tichet pentru fiecare membru al familiei. Au fost depuse solicitări pentru câteva sute de tichete.

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat, în şedinţa din luna martie, acordarea de tichete sociale cetăţenilor din municipiu, care au venituri sub 200 lei per membru de familie. Fiecare membru va primi tichete în valoare de 15 lei, cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun. Aceste tichete înlocuiesc, practic, pachetele cu alimente oferite, de regulă, de către autorităţi persoanelor nevoiaşe. Câteva mii de persoane cu venituri reduse vor primi tichete sociale de la autorităţi. Începând cu prima zi a acestei luni s-a dat startul perioadei de depunere a cererilor şi a documentelor necesare pentru acordarea tichetelor sociale. „Începând cu acest an, am schimbat modalitatea de a-i sprijini pe cei aflaţi în situaţii cu risc social şi am decis să le acordăm tichete sociale pe baza unei cereri şi pe baza unui dosar cu acte privind veniturile, componenţa familiei şi situaţia în ceea ce priveşte proprietatea. Practic, am luat în calcul, ca şi condiţii de acordare, prevederile Legii 416 privind acordarea ajutorului social; cuantumul stabilit de către Consiliul Local a fost de 200 de lei pe membru de familie. În această situaţie, la data de 16 aprilie aveam 148 dosare depuse, acestea însumând un număr de 416 tichete, pentru că în momentul în care dosarul este complet acordăm câte un tichet pentru fiecare membru de familie, valoarea unui tichet fiind de 15 lei. Cât priveşte dosarele de ajutor social, avem 190 de dosare cu încă 320 de tichete”, a explicat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Ultima zi de depunere a dosarelor a fost miercuri, astfel că este situaţia finală a beneficiarilor va fi centralizată în următoarea perioadă.

Program de Paşti şi pentru vârstnici
Ca în fiecare an, şi de această dată, se vor bucura de acţiuni specifice sărbătorilor pascale şi persoanele vârstnice din municipiul nostru. Directorul DPPS Târgu-Jiu spune că pe parcursul săptămânii viitoare vor fi organizate activităţi la toate cluburile vârstei a treia. „Cât priveşte programul de Paşti desfăşurat la cluburile vârstei a treia şi distribuirea de tichete şi de masă specială la Cantina de Ajutor Social, totul se va desfăşura săptămâna viitoare, începând de vineri până luni”, a menţionat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here