Sute de şomeri s-au înghesuit la Bursa Locurilor de Muncă

190

Ofertă variată la Bursa Locurilor de Muncă organizată vineri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au putut opta pentru diverse meserii, de la şofer distribuitor, la agent de asigurări. A existat şi un angajator care căuta modele pentru videochat.

bursa1Sute de gorjeni au luat cu asalt vineri Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, unde s-a desfăşurat Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Gorj. La dispoziţia şomerilor sau a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă mai bun au fost puse circa 500 de locuri de muncă, majoritatea destinate persoanelor cu studii medii. “Pentru acest eveniment am contactat 221 de agenţi economici, fiind oferite 558 de locuri de muncă vacante la nivel de judeţ. Ne-au confirmat participarea 56 de agenţi economici. (…) Sperăm să obţinem rezultatele pe care le-am obţinut şi anul trecut, să obţinem o rată de plasare de minim 57%. Cu siguranţă vor fi şi angajări pe loc, vor fi selecţionaţi şi pentru susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru. Noi sperăm să fie bine, lumea să fie mulţumită”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Oferta de locuri de muncă a fost una diversă, fiind vacante atât posturi de muncitor necalificat, cât şi de asistent manager sau agent de asigurări. Unii dintre şomerii care au participat la bursă au fost selectaţi să dea o probă de lucru. “Eu vroiam şofer sau ceva în domeniul acesta, dar am găsit ca sudor. Trebuie să dau probă de lucru acum. Caut de foarte mult timp un loc de muncă. Să vedem acum ce oferă şi angajatorul”, a spus unul dintre şomeri. Alţii nu au fost atât de norocoşi. Este vorba mai ales de absolvenţii de studii superioare, la dispoziţia cărora au fost puse doar 61 de locuri de muncă. “Am căutat agent de turism, dar nu am găsit. Am depus CV-uri la două firme, unul pentru agent de vânzări şi unul pentru ospătar. Dacă o să am noroc…. Nu vrea nimeni să mă angajeze că nu am experienţă. Sunt absolventă de facultate, de master; nu am mai lucrat că m-am concentrat mai mult pe învăţat”, a spus o tânără aflată în căutarea unui loc de muncă. La bursă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean (CMJ) Gorj, care le-au prezentat celor interesaţi oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale. “Aşteptăm tineri gorjeni, băieţi şi fete, să urmeze cursurile uneia dintre instituţiile militare de învăţământ pentru a deveni ofiţeri sau maiştri militari. Pentru învăţământul militar universitar şi postliceal condiţiile minime sunt: condiţiile de vârstă, diferenţiat pentru fiecare categorie de personal, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic”, a explicat Dan Milcu, ofiţer cu relaţii publice în cadrul CMJ Gorj.

bursa2Ofertă de angajare la videochat
Cea mai neobişnuită ofertă de muncă a venit din partea unui angajator care căuta tinere interesate să lucreze ca modele pentru videochat.
“Am venit cu o ofertă de 10 locuri de muncă. Căutăm tineri şi tinere, doamne şi domnişoare, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, pentru funcţia de model videochat, secretară, operator calculator; căutăm şi tineri care doresc să lucreze ca şi manager de zonă pentru noi, pentru recrutarea forţei de muncă. Se cer cunoştinţe minime de operator calculator şi cunoştinţe minime de limbă străină. Au fost şi sunt oameni interesaţi pentru că noi venim pe piaţă cu ceva nou. Au venit doamne, domnişoare, s-au interesat; deja avem angajate la punctul de lucru din Târgu-Jiu”, a spus angajatorul. “Videochat înseamnă o discuţie video. Asta înseamnă că există undeva în lume un domn care doreşte să discute cu o doamnă. Videochat-ul nu are nicio legătura cu prostituţia, nu suntem asociaţi cu aşa ceva. Noi ne ocupăm doar cu ceea ce ţine de discuţie video”, a precizat acesta. În judeţul Gorj sunt înregistraţi peste 11.000 de şomeri, rata şomajului fiind de 7,89%.
Roxana Lupu

bursa3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here