Sute de şoferi vitezomani, sancţionaţi de poliţiştii rutieri

152

Peste 400 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii rutieri în perioada 30 august – 1 septembrie. Majoritatea şoferilor s-au ales cu amenzi usturătoare deoarece nu au respectat regimul legal de viteză. O parte dintre şoferi au rămas, din acelaşi motiv, şi fără permisul de conducere.

În perioada 30 august – 1 septembrie 2013, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au continuat seria acţiunilor pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, în acest context, în perioada amintită, poliţiştii rutieri au aplicat 428 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 91.000 lei, 272 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză. De asemenea, faţă de 27 de conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care 14 pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h faţă de viteza legal admisă. Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here