Sute de saci cu deşeuri, strânşi de pe Cheile Sohodolului

335
hai hui2Acţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute de colectare a deşeurilor de pe Cheile Sohodolului, organizată cu ocazia Zilei Pământului, a avut un real succes. Asta deoarece, datorită numărului mare de participanţi, au fost formate două echipe, pentru a cuprinde toată zona Sohodolului.

Astfel, s-au strâns peste 200 de saci de gunoi, iar deşeurile au fost ridicate de către reprezentanţi ai Primăriei Runcu. La acţiunea de ecologizare organizată de Asociaţia pentru Turism, Sport şi Ecologie (ATSE) „Hai Hui” Târgu-Jiu au participat voluntari atât de la nivel internaţional, cât şi judeţean, cum ar fi diverse organizaţii non-guvernamentale din judeţul Gorj şi elevi de la instituţii de învăţământ partenere, Şcoala Generală Runcu, Colegiul Tehnic Nr. 2, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Şcoala Generală Sâmbotin, Şcoala Generală Stăneşti.
Scopul acestei actiuni a fost realizarea unei ample acţiuni de voluntariat, la nivel naţional şi judeţean, în spiritul protecţiei mediului prin educarea în special a tinerei generaţii, datorită unei implicări active în acest program. Astfel, se va realiza o mişcare naţională, care, prin puterea exemplului, va da naştere la alte acţiuni de acelaşi gen, urmărindu-se creşterea numărului de voluntari ai ,,Generaţiei-Eco”.
Printre partenerii ATSE „Hai Hui” s-au numărat Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Primăria Runcu ,Arii Naturale Protejate ,,Nordul Gorjului de Vest”, precum şi instituţiile de învăţământ din localităţile împrejurătoare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here