Sute de pensionari au sărbătorit Dragobetele Bunicilor

677

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, a organizat, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) o petrecere cu muzică, dans şi voie bună, pentru pensionarii înscrişi la cluburile vârstei a treia. Dragobetele Bunicilor s-a desfăşurat la Centrul Magnolia, atmosfera de petrecere fiind asigurată de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Aproximativ trei sute de persoane au participat la eveniment, bucurându-se de surprizele pregătite de municipalitate.

Picture014Dacă tinerii au simţit fiorii dragostei de Valentine’ Day, seniorii păstrează tradiţia şi celebrează iubirea pe 24 februarie. La fel s-a întâmplat şi ieri, la Târgu-Jiu, când 250-300 de pensionari s-au strâns la Centrul Magnolia pentru a sărbători Dragobetele. „Ne aşteptăm la o participare destul de bună, în jur de 250-300 de persoane. Aşa cum ştiţi, la cluburile noastre sunt înscrişi peste 4.000 de pensionari. Acţiunea de Dragobete se desfăşoară doar la Centrul Magnolia. Le-am pregătit şi surprize. Este vorba despre un spectacol susţinut de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu, un partener vechi al nostru; va fi organizată şi o tombolă, la care vor putea câştiga ciocolată, sucuri şi câteva premii speciale: invitaţii la Cinematograful Sergiu Nicolaescu şi o cină romantică pentru un cuplu norocos”, a declarat Teodora Ciobanu, director executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Sărbătoare românească
Dragobetele Bunicilor s-a lăsat cu o petrecere pe cinste la Centrul Magnolia, atmosfera de voie bună fiind asigurată de Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Directorul adjunct al instituţiei, profesorul Ştefan Popescu, a declarat că este important să păstrăm tradiţiile româneşti.  „Dragobetele este un eveniment din bătrâni, de când mă ştiu eu. Este o mare bucurie că facem nu numai pentru tineri, ci şi pentru bătrâni, un eveniment cu ocazia acestei sărbători. Trebuie să fim mai înţelepţi, să ne iubim cu drag şi să păstrăm tradiţiile. Celor prezenţi aici le doresc multă sănătate, să crească nepoţi, să-i căsătorească şi să fie cu sănătate până la adânci bătrâneţi”, a menţionat Ştefan Popescu, director adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul Aurel Popescu. Acesta le-a transmis participanţilor un mesaj din partea Primăriei. „Mă bucur să fiu astăzi alături de aceşti oameni minunaţi şi împreună să marcăm sărbătoarea de Dragobete, o sărbătoare românească, ce vine de sute de ani şi care marchează începutul primăverii. Este o sărbătoare mult aşteptată, o sărbătoare în care tineri şi bătrâni, fete şi băieţi, femei şi bărbaţi, se întâlnesc şi sărbătoresc pentru a le merge bine împreună tot anul. Eu le urez tuturor, din partea Primăriei Târgu-Jiu, un an plin de iubire şi tradiţionalul La mulţi ani!”, a mărturisit Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

„Dragostea nu are vârstă”
Bunicii şi bunicuţele au savurat din plin petrecerea de Dragobete organizată de autorităţi.
Acesta a fost un bun prilej de a socializa şi de a schimba impresii despre dragoste. Despre însemnătatea acestei sărbători, unul dintre pensionari a spus că „de la Dragobete încolo încep toate păsările să se împerecheze, să îşi facă cuiburi. Se spune că Dragobetele sărută fetele şi aşa şi este.”
Una dintre bunicuţele prezente la eveniment a amintit că „Dragobetele este o sărbătoare a noastră a românilor şi este un prilej să ne mai întâlnim şi noi. Dragostea nu are vârstă. Contează foarte mult caracterul omului şi educaţia. Când eram tânără nu prea ştiam cum e cu dragostea, dar acum chiar ne bucurăm de ea”.
Vârstnicii s-au distrat pe cinste la Dragobetele Bunicilor şi au spus că „este bine să ne bucurăm de dragoste măcar o dată în an”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here