Sute de noi locuințe pentru tinerii din Târgu-Jiu

685

Ministerul Dezvoltării finanțează zeci de noi investiții prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectele, în valoare totală de circa 300 de milioane de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.
Pentru Fondul Local, au fost aprobate 42 de noi proiecte, în valoare totală de 255.227.470 lei, depuse de 35 de autorități. Cei mai mulți bani au fost obținuți de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, pentru construirea de locuințe pentru tineri.
„Sute de noi locuințe pentru tineri! Avem finanțarea pentru 100 de blocuri noi la Târgu Jiu! Adineauri a fost publicată lista cu noile proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltării și care cuprinde al treilea proiect al nostru cu locuințe pentru tineri, în valoare de peste 126 de milioane de lei (peste 25 de milioane de euro), prin PNRR.
Primele două proiecte, în valoare de 11 milioane de euro, – 20 de blocuri în strada Narciselor și 10 blocuri în strada Marin Preda – au fost deja aprobate pentru finanțare, iar acum avem și restul de 70 de clădiri, tot în strada Marin Preda. Le mulțumesc celor din Direcția Programe, dar și domnului director Raul Chiriac de la Investiții pentru implicare și pentru munca imensă depusă pentru aceste proiecte.
Este o veste extraordinară pentru municipiul nostru și venim astfel în sprijinul tinerilor târgujieni care vor putea beneficia de locuințe moderne, cu consum de energie aproape zero, în clădiri cu câte 6 apartamente”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here