Sute de motocicliști, prezenți la Baia de Fier!

303

Paradă a motocicliștilor din toată țara la doi pași de Peștera Muierilor, zona fiind umplută până la refuz de cei care au venit aici pe două roți pentru a se distra la finalul săptămânii. Festivalul organizat de cei de la Slowride a reușit să strângă mai mulți motocicliști decât au putut caza pensiunile din zonă, numărul lor fiind oricum mai mic decât cel estimat de organizatori din cauza condițiilor meteo. Ploaia i-a făcut pe mulți să se răzgândească în ultima clipă și să rămână acasă ori să nu mai vină la Baia de Fier de vineri, ci doar de sâmbătă la prânz. De altfel, sâmbătă la prânz a fost organizată și parada pe o porțiune din Transalpina, dar nu în zona montană, tot din cauza condițiilor meteo, paradă prin care motocicliștii au format un uriaș steag tricolor. Acțiunea respectivă i-a făcut pe foarte mulți să vină aici și să participe la ceva ce a fost inedit.
“Din Arad sunt, tocmai am ajuns și aș fi venit de vineri seara, dacă nu era ploaia care să ne dea peste cap. Am păstrat legătura cu câțiva prieteni care au ajuns aici de vineri și, dimineața, dacă am aflat că pare să fie soare peste zi (n.r. – sâmbătă), am pornit la drum și am ajuns. Am înțeles că totul e foarte bine organizat și de abia așteptăm să ne alăturăm grupului pentru a ne distra”, a spus un motociclist. La parada care s-a desfășurat între Baia de Fier – Bumbești Pițic – Novaci și Polovragi au venit sute de motocicliști, coloana formată de aceștia fiind însoțită de echipaje ale Poliției Rutiere. Agenții s-au asigurat că deplasarea decurge fără probleme, ceilalți șoferi aflați în trafic trăgând pe dreapta pentru câteva momente, cât să își continue traseul cei aflați pe două roți.
“Dorim pur și simplu să arătăm că ne iubim valorile noastre, să nu ne uităm rădăcinile românești. O facem și pentru distracție și vă asigur că dacă vremea ar fi fost fără ploaie ar fi fost mult mai mulți participanți. Oricum, la acest moment, am înțeles că sunt foarte mulți care sunt pe drum, vin spre noi, și ni se vor alătura dacă nu mai prind parada, măcar la concertele și spectacolele din cursul serii”, a precizat Bogdan Mitu, unul dintre organizatorii festivalului înainte ca mulțimea de motocicliști să plece pe traseul amintit. Fiecare participant a purtat la gât o pânză de culoare roșie, galbenă sau albastră, formându-se astfel un uriaș tricolor în mișcare. Festivalul de la Baia de Fier a fost la prima ediție și pentru că toți participanții s-au declarat mulțumiți de modul în care s-a desfășurat acesta organizatorii promit că vor reveni și anul viitor. Atunci s-ar putea să fie organizat aici și botezul unui bebeluș și asta pentru că doi tineri îndrăgostiți s-au căsătorit, sâmbătă, la prânz chiar pe scena de concerte a festivalului. Aceștia au spus “DA”, după ce primarul Dumitru Turbăceanu i-a căsătorit cu acte în regulă, toți cei prezenți dorindu-le nu doar “casă de piatră”, ci și ca anul viitor să facă în același loc botezul copilului lor, mireasa fiind gravidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here