Sute de miliarde, investite în lucrări de infrastructură

183

Primăria municipiului Târgu-Jiu a investit sume consistente în lucrări de modernizare a infrastructurii. La ora actuală, majoritatea proiectelor sunt finalizate, altele fiind pe ultima sută de metri. Este vorba de lucrări de modernizare ale străzilor vechi, realizarea canalizării menajere şi a extinderea reţelei de alimentare cu apă în anumite cartiere.

Străzile vechi din municipiul Târgu-Jiu au fost modernizate de autorităţile locale cu ajutorul fondurilor europene. Sute de miliarde de lei vechi s-au investit în infrastructură. „Un prim pachet, care se referă la o anumită categorie de străzi: acelea pentru care suprafeţele carosabile, datorită vechimii, au trebuit să fie reabilitate în totalitate. Acest prim pachet are o valoare de 380 miliarde lei vechi. Lucrările au început acum doi ani de zile şi s-au atacat pe diferite străzi. Calea Bucureşti a fost finalizată atât din punct de vedere a părţii de carosabil, cât şi al rigolelor de preluare a apelor pluviale, dovadă că la ora actuală, după un an şi jumătate de la finalizare, nu au fost deloc probleme atunci când ploile au fost destul de substanţiale. Calea Severinului a fost o lucrare finalizată în totalitate, atât partea de infrastructură, realizarea canalizării, înlocuirea în totalitate a reţelelor de apă. În cartierele Tismana şi Bicaz, lucrările sunt finalizate”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Lucrări în derulare în cartierele de tineri
În cadrul aceluiaşi proiect se lucrează în cartierul Panduraş la realizarea trotuarelor. În cartierul de tineri din Preajba este un adevărat şantier. „La ora actuală se lucrează la partea de rigolă şi bordură, urmând a se finaliza în următoarele trei săptămâni. De asemenea, tot în acest proiect a fost prinsă şi zona Narciselor, unde în maxim două săptămâni de zile, constructorul îşi va muta forţa de muncă pentru a fi atacate cele 7 străzi periferice locuinţelor şi de incintă, astfel încât în luna iulie, sau, cel târziu, în august, şi acest cartier să fie sistematizat în totalitate”, a subliniat directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu. Toate aceste lucrări sunt realizate pe fonduri nerambursabile, contribuţia autorităţilor locale fiind de 2%.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here