Sute de maşini, eliminate din trafic la verificarea RAR

522

În urma acţiunilor de control desfăşurate, la nivelul judeţului Gorj, inspectorii RAR au verificat 503 vehicule şi au constatat că aproape jumătate dintre acestea aveau probleme de natură tehnică sau legate de acte. Au fost depistate şi autovehicule cu neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice, ITP expirat sau fals.

Numărul vehiculelor care depăşesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu mai bine de două procente în primele trei luni ale lui 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanţial şi controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora poliţia a aplicat sancţiuni considerabile”, precizează directorul general al R.A.R.-R.A, ing. George-Adrian Dincă.

Sute de maşini, scoase din trafic
Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au.  Astfel, în urma acţiunilor de control desfăşurate în primele trei luni din 2015, la nivelul judeţului Gorj, inspectorii RAR au verificat 503 autovehicule şi au constatat că 45,92 % dintre acestea aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme: 22,47% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare); 25,9% depăşeau nivelul maxim admis de poluare; 1,39% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals). La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 135 de certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 176 de amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte. Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here