Sute de locuri, la dispoziția tinerilor care vor să urmeze o profesie militară

316

Centrul Militar Județeanu Gorj prin Biroul Informare – Recrutare a început activitatea de recrutare a tinerilor în vederea participării la examenele de admitere în instituțiile militare de învățământ liceal, post-liceal și universitar.

Cariera militară oferă posibilitatea de a beneficia de o serie de avantaje dintre care cele mai importante sunt: educație gratuită, calificare profesională, siguranța locului de muncă, posibilități de promovare, acces la facilitățile de recuperare, sportive și recreative ale Ministerului Apărării Naționale, inclusiv asistență post-carieră.
Pentru colegiile naționale militare din Alba-Iulia, Breaza și Cîmpulung Moldovenesc, Minsiterul Apărării Naționale scoate la concurs 300 de locuri – pentru băieți și 60 de locuri – pentru fete. “Informăm elevii de clasa a VIII-a că mai pot să se înscrie și să finalizeze dosarul de candidat până la data de 5 aprilie 2016. După susținerea probelor de selecție, testarea psihologică, verificarea capacității motrice și interviul de evaluare, în centrele Zonale de Seșecție și Orientare, candidații care sunt declarați “admis” vor susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba română și matematică”, a declarat locotenent-colonel Dan Milcu. Pentru instituțiile militare de învățământ universitar, academiile militare și Institutul medico-militar, oferta educațională din acest an este deosebit de generoasă, MApN scoțând la concurs nu mai puțin de 562 de locuri pentru tinerii care doresc să îmbrățișeze profesia de ofițer în Armata României. Pentru instituțiile militare de învățământ postliceal, școlile de maiștri militari și subofițeri, MApN scoate la concurs 414 locuri pentru armele și specialitățile: specifice forțelor terestre, forțelor aeriene și forțelor navale.
Candidații pentru profesia de ofițer și cea de maistru militar trebuie să provină din rândul tinerilor absolvenți de liceu sau al elevilor de liceu din ultimul an de studii. Informații referitoare la conținutul dosarului și al probelor de selecție în detaliu, numărul de locuri scoase la concurs pe arme și specialități militare, tematica și orice alte date necesare, cei interesați le pot obține la sediul biroului din Târgu-Jiu, str. Parâng, nr. 1 (în incinta Cercului Militar Târgu-Jiu), în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 08.00 – 16.30, iar în zilele de marți între orele 08.00 – 18.30 sau la numărul de telefon 0253215563.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here