Sute de locuri de muncă pentru şomeri în Gorj şi în ţările UE

257

ajofm facuta de mineAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă în prezent un număr de 57 de locuri de muncă vacante în străinătate în ţările Spaţiului Economic European, acestora adăugându-li-se peste 200 de posturi vacante la nivelul judeţului nostru.

 

Astfel, pentru Danemarca se caută 30 de tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari-lucrători calificaţi în ferme de creştere a animalelor. Pentru candidaţi se oferă contracte de muncă pe o perioadă de 6 – 18 luni şi un salariu de aproximativ 1.260 euro brut/lună. De asemenea, Germania oferă cetăţenilor români următoarele locuri de muncă: proiectant electrotehnică, pentru persoane cu cursuri de inginerie electrică sau mecatronică, programator software/SPS, pentru cei care au experienţă în utilizarea controalelor industriale Siemens, Allen Bradlez, Mitsubishi, Omron, programator roboţi, pentru persoane care au curs de ucenicie sau studii pe termen lung în domeniul programării roboţilor şi manager proiect, pentru persoanele cu calificare ca tehnician sau cu licenţă sau masterat în inginerie, manager şantier construcţii unde se cere calificare în inginerie electrică sau mecanică şi proiectant mecanică pentru persoanele cu calificare în mecanică sau mecatronică. Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să cunoască limba engleză scris şi vorbit şi să aibă cunoştinţe de bază de limba germană.

21 de posturi în Norvegia

La ora actuală, şi Norvegia caută 10 ingineri cu master în chimie (diplomă în inginerie chimică) şi peste cinci ani experienţă în industria petrolului şi a gazelor sau în rafinării, dar şi experienţă în proiectare. Solicitanţii trebuie să cunoască limba engleză fluent, angajatorul oferind un salariu cuprins între 6.400 şi 9.000 euro brut/lună (în funcţie de experienţă) şi ajutor la găsirea unei locuinţe şi/sau grădiniţă sau şcoală pentru copii. Tot Norvegia caută 10 sudori pentru construcţia, repararea şi întreţinerea instalaţiilor pentru platforme marine. Solicitanţii trebuie să aibă certificat de calificare sudură pentru grupa 8 şi să cunoască limba engleză. Se oferă un salariu de 19 euro brut/oră, ore suplimentare, cazare gratuită şi indemnizaţie de călătorie. Tot un angajator norvegian oferă un loc de muncă pentru operator CNC la maşina de frezat Siemens. Solicitanţii trebuie să aibă cel puţin cinci ani experienţă ca operator CNC şi să cunoască limba engleză. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată full-time şi un salariu de 22 -30 euro brut/oră, dar şi ajutor în găsirea unei locuinţe. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din municipiul Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253/211.568.

233 de job-uri în Gorj

Şi la nivelul judeţului nostru, oferta din aceste zile a AJOFM cuprinde nu mai puţin de 233 de locuri de muncă vacante în diverse domenii. Astfel, cele mai multe posturi vacante sunt 14 de tractorist şi câte 10 de electrician exploatare centrale şi staţii electrice, electrician în construcţii civile şi industriale, frezor universal, zugrav, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, dulgher restaurator. De asemenea, în oferta săptămânală cu locuri de muncă vacante pe raza judeţului Gorj mai sunt 12 posturi de zidar rosar-tencuitor, nouă de sudor, şase de lăcătuş mecanic, tot atâtea de mecanic utilaj, două de manipulant mărfuri, câte trei de paznic, muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, fierar betonist, cinci de ospătar şi câte patru de zidar pietrar, pedichiuristă, cosmeticiană, coafeză, strungar la maşini de alezat, muncitor necalificat la asamblarea/montarea pieselor. Totodată, în oferta AJOFM Gorj mai sunt cuprinse câteva locuri de muncă vacante şi pentru şomerii cu studii superioare: trei de inginer construcţii civile, industriale şi agricole, şi câte unul de inginer agronom, tehnician agronom – exploatare, inginer topograf şi contabil.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here