Sute de locuinţe, inundate în Marea Britanie din cauza ploilor torenţiale

304
marea-britanieSute de locuinţe au fost inundate din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut joi asupra mai multor regiuni din nordul Angliei, nord-vestul Ţării Galilor şi din vestul Scoţiei, au anunţat poliţia şi serviciile de intervenţie. Zeci de persoane şi-au părăsit locuinţele şi s-au îndreptat spre adăposturile de urgenţă instalate în comitatul Cumbria, din nord-vestul Angliei, unde circulaţia pe principalele drumuri a fost întreruptă, iar 21 de şcoli au fost închise, potrivit serviciilor de intervenţie.

În aceste comitat, pompierii şi aviaţia britanică (RAF) au evacuat cu ajutorul elicopterului circa 200 de locuitori dintr-o zonă a oraşului Cockermouth, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Cumbria.
“Aceştia au fost conduşi la un centru de primire instalat la liceul din oraş”, a adăugat el, adăugând că circa 1.000 de locuinţe din zonă au rămas fără energie electrică.
Proprietarul unui hotel din Cockermouth, John Carlin, s-a declarat “stupefiat” de cantitatea mare de precipitaţii. “Locuiesc aici de 15 ani şi n-am mai văzut niciodată ceva asemănător”, a declarat el.
“La ora 14.00 (16.00, ora României) ploua torenţial, dar nu era nimic; acum, nivelul apei a ajuns la 1,2 metri în faţa uşii de la intrare”, a afirmat el.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ, după Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here