Sute de îngrijiri la domiciliu, decontate de CJAS Gorj

299

De la începutul anului şi până în prezent, au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu 220 de gorjeni, la fel ca şi anul trecut. Bugetul alocat pentru acest an este de 554,18 mii lei, anul trecut alocându-se 473,18 mii lei. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că 60% dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, 30% Neurologie – mai exact, accidente cerebrale – şi 10% servicii post-chirugicale.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj este în relaţie contractuală cu zece furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu din care doi în mediul rural, unul la Crasna şi unul la Mătăsari. Bugetul alocat acestora anul trecut a fost de 473,18 mii lei, iar în acest an 554,18 mii lei. Numărul beneficiarilor a rămas la nivelul celui de anul trecut. „Anul trecut au fost 220 de beneficiari cu 497 de decizii, iar în acest an avem tot 220 de beneficiari cu 453 de decizii până la data de 30 octombrie”, a menţionat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Cele mai solicitate servicii au fost acordate bolnavilor de cancer. „60% dintre îngrijirile la domiciliu s-au acordat pe Oncologie, 30% pe Neurologie, respectiv accidente cerebrale,  şi 10% servicii post-chirugicale”, confirmă Bondoc.
În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului.Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea medicului, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile.
Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here