Sute de îngrijiri la domiciliu, decontate de CJAS Gorj

320

De la începutul anului şi până în prezent, au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu 235 de gorjeni. Bugetul alocat pentru acest an este de 544.000 de lei, anul trecut fiind 554,18 mii de lei, iar în 2013 alocându-se 473,18 mii de lei. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că cele mai multe dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, urmând cele pe Neurologie – mai exact, accidente cerebrale – şi  Chirurgie, respectiv servicii post-chirurgicale.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj este în relaţie contractuală cu 11 furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu din care doi în mediul rural, unul la Crasna şi unul la Mătăsari. Bugetul alocat acestora anul trecut a fost de 554,18 mii de lei, iar în acest an 544.000 de lei. Peste două sute de persoane beneficiază de îngrijiri la domiciliu. În 2013 au fost 220 de beneficiari cu 497 de decizii, iar în 2014 tot 220 de beneficiari cu 453 de decizii până la data de 30 octombrie. „În acest an avem 235 de beneficiari şi 448 de decizii emise, numărul de zile de îngrijiri decontate fiind 8.310. Cele mai solicitate servicii au fost acordate bolnavilor de cancer, urmând cei cu probleme neurologice şi afecţiuni chirurgicale”, explică Daniel Şurlea, preşedinte interimar al CJAS Gorj.

Zeci de zile de îngrijiri la domiciliu
În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului. Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea medicului, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile. Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here