Sute de gorjeni, cu documente expirate

131

primaria tg jiu facuta de mineCâteva sute de gorjeni au, la ora actuală, documente expirate. Reprezentanţilor Direcţiei Publice Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu le este dificil să întocmească o statistică exactă, zilnic numărul celor cu acte expirate modificându-se.

Valabilitatea actelor de identitate trebuie verificată de către fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, la apariţia anumitor modificări în viaţa fiecăruia, precum căsătoria, divorţul, schimbarea domiciliului şi aşa mai departe, impun automat schimbarea documentelor. O bună parte dintre cetăţeni uită să se prezinte la evidenţa populaţiei pentru a solicita eliberarea noilor documente, actualmente numărul persoanelor cu acte expirate ridicându-se la câteva sute. “Cu aproximaţie 800-900 de persoane sunt cu actele de identitate expirate în perioada aceasta. Din toate acestea, mai sunt persoane decedate, plecate în străinătate, care nu mai locuiesc la adresa respectivă, şi toate aceste restanţe justificate se ridică undeva la 500”, a declarat Laurenţiu Dan, directorul Direcţiei Publice Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu

Amenzi pentru neschimbarea documentelor

Trebuie spus că toate persoanele care nu se prezintă din timp la DPCLEP pentru schimbarea documentelor expirate sunt pasibile de amendă. „Amenzi se dau pentru toate persoanele care au actele expirate, amenda este cuprinsă între 40 şi 80 de lei noi, fără a exista posibilitatea de a se plăti la jumătate în timp de 24 de ore”, adaugă Laurenţiu Dan, directorul DPCLEP Târgu-Jiu. Totuşi, înainte de a fi amendaţi, cetăţenii sunt avertizaţi să-şi schimbe actele, fapt confirmat de directorul DPCLEP Târgu-Jiu: “în prima fază mergem pe partea de avertisment verbal, continuăm cu avertisment scris, unde vedem că se persistă în a greşi, atunci aplicăm prevederile legale, aplicăm sancţiuni, amenzi”. Pentru a evita situaţiile neplăcute, reprezentanţii DPCLEP Târgu-Jiu fac un apel la toţi cetăţenii să-şi verifice valabilitatea documentelor din timp şi să se prezinte la sediul DPCLEP pentru a le schimba.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here