Sute de contestaţii la Bac

208

Procentul mic de promovabilitate înregistrat la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat a făcut ca numărul contestaţiilor depuse să se ridice la ordinul sutelor. Nu mai puţin de 865 de elevi au contestat rezultatele obţinute şi speră să obţină note mai bune în urma re-corectării lucrărilor. Rezultatele finale vor fi afişate vineri.

Cu doar cinci minute înainte de expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, 865 de elevi au cerut să le fie re-corectate lucrările. „Statistica pe care o avem este de la ora 11:55, contestaţiile putând fi depuse până la ora 12:00. Până la 11:55 au fost depuse 865 de contestaţii. Aceasta este ultima şansă, mai ales pentru cei care sunt între 5 şi 6 depun contestaţii pentru că nu au ce pierde; ei au luat peste 5, deci au obţinut notă de trecere, dar nu suficient pentru a promova examenul de bacalaureat. Rezultatele contestaţiilor vor fi afişate vineri”, a menţionat Ion Işfan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Absolvenţii de liceu nemulţumiţi de note au depus contestaţii la centrul de examinare unde au susţinut probele. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la bacalaureat au putut depune contestaţii între orele 8:00-12:00.

Promovabilitate scăzută
Rezultatele examenului de bacalaureat din judeţul Gorj, înainte de contestaţii, indică o promovabilitate de 46,29%, mai mare cu 11% decât cea înregistrată anul trecut. Listele cu rezultatele parţiale au fost afişate duminică, la prânz, în toate centrele de examen din judeţ. Potrivit inspectorului şcolar adjunct Ion Işfan, din cei 5189 de candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii de iunie-iulie, 2400 au reuşit să şi promoveze examenul. „Am avut 5640 de candidaţi înscrişi. La examen s-au prezentat 5186 de candidaţi, dintre care 2784 respinşi iar 2400 reuşiţi. 452 de elevi nu s-au prezentat la examen iar 4 au fost eliminaţi”, a precizat Ion Işfan. Potrivit acestuia, în judeţul Gorj nu a existat niciun liceu în care procentul de promovabilitate să fie zero.
Mai trebuie spus că în judeţul Gorj s-a înregistrat o singură medie de 10, obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Adina Cristina Butariu.
Cei care nu vor reuşi să obţină o notă de trecere nici în urma contestaţiilor, mai au o şansă de a susţine din nou examenul, în sesiunea din toamnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here