Sute de cereri din Gorj pentru granturile de 5.000 de euro

604

Peste 400 de cereri de finanţare au fost depuse din Gorj pentru Măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, lista nominală cu cererile de finanţare fiind postată pe site-ul oficial al APIA.

Programul, demarat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” şi vizează reducerea impactului semnificativ generat de creşterea preţurilor la produsele de bază, precum şi acordarea de sprijin pentru redresarea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii şi industriei alimentare.
Solicitanţii de microgranturi în domeniul agroalimentar au putut depune formularul cererii de finanţare în perioada 27 – 31 mai, prin aplicaţia electronică IMM Recover.
Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj, cererile se finanţează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, la cursul valutar aferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.
„Până în prezent, conform listei de solicitanți publicată pe site-ul APIA, la nivelul județului Gorj au depus cereri un număr de 422 solicitanți, din care 112 sunt în primii 10.000. În prezent, se derulează etapele de evaluare a cererilor depuse în aplicația de microgranturi, iar conform calendarului măsurii, până în data de 30 iunie 2022, estimăm semnarea contractelor cu solicitanții eligibili”, a anunțat APIA Gorj.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt microîntreprinderi, întreprinderile mici şi mijlocii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului/grantului pentru capital de lucru, prin încheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat.
Fondurile alocate acestui program sunt în valoare totală de 50 milioane de euro. Plățile în cadrul măsurii vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here