Sute de absenţi la examenul de titularizare

145

Peste 700 de dascăli gorjeni ar fi trebuit să susţină joi proba scrisă a examenului de titularizare şi suplinire. Aproape jumătate dintre aceştia au ales însă să nu se mai prezinte la examen, acestora alăturându-se şi candidaţii care au plecat din săli după ce au văzut subiectele.

Iniţial, la examenul de titularizare s-au înscris 801 de candidaţi. Nu toţi au susţinut însă şi inspecţiile la clasă, fără de care nu au putut să intre la proba scrisă. Astfel, joi în sălile din cele 16 centre de examen din judeţul Gorj ar fi trebuit să intre numai 716 candidaţi. Mulţi dascăli au ales însă să nu se mai prezinte la examen. „Am avut 801 candidaţi înscrişi, dintre 716 cu notele la inspecţii. La proba scrisă ce s-a desfăşurat ieri s-au prezentat 561 de candidaţi”, a precizat Ion Işfan, inspector şcolar general adjunct. Candidaţilor care nu s-au prezentat la examen li se adaugă cei 81 de dascăli care s-au retras după ce au văzut subiectele. În cazul celor retraşi, lucrările lor nu se mai corectează şi ei pot participa la repartiţiile pe posturi în baza notelor obţinute anii trecuţi. Proba scrisă a cuprins subiecte mixte din didactica specialităţii şi din metodica predării specialităţii respective, candidaţii având la dispoziţie patru ore pentru a le rezolva.

Primele rezultate, afişate marţi
Rezultatele concursului se afişează în fiecare centru în care s-a desfăşurat concursul, în data de 7 august 2012. Contestaţiile se depun în perioada 7-8 august 2012 la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, iar afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 10 august 2012. Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august 2012, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august 2012. Inspectorul şcolar general emite decizia de repartizare pe perioadă nedeterminată începând cu 1 septembrie 2012 pentru personalul didactic validat de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, cu precizarea unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, postului didactic/catedrei, nivelului de învăţământ, limbii de predare şi a regimului de mediu. În unităţile de învăţământ din judeţul Gorj există 85 de posturi titularizabile, 97 de posturi netitularizabile complete şi 145 de posturi netitularizabile incomplete.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here