Susţinătorii lui Udrea, afară din PDL Gorj

222

Trei primari ai fostului partid de guvernământ au fost excluşi din rândurile Partidului Democrat Liberal după ce la alegerile parlamentare de anul trecut au susţinut candidaţii USL din judeţ. Biroul Permanent Judeţean Interimar al organizaţiei a luat duminică seara decizia de a-i exclude pe primarii localităţilor Turburea, Fărcăşeşti şi Samarineşti, respectiv pe Ion Bârcă, Dănuţ Bălu şi Marian Ardeiu. Poziţia adoptată de cei trei în campania electorală a fost discutată şi în perioada campaniei electorale interne din partid, când candidatul de la acea vreme la şefia PDL, Vasile Blaga, recomanda colegilor din organizaţia de la Gorj să nu se grăbească să-i excludă pe primarii respectivi. Blaga menţiona în urmă cu o lună că cei trei primari trebuie păstraţi în partid şi “traşi pe linie moartă” până la finalul mandatului pentru ca decizia de a susţine USL “să-i usture” în următorii ani.

Decizia de excludere a fost luată în urma unor discuţii destul de aprinse din şedinţa Biroului Permanent Judeţean Interimar al filialei, Ion Bârcă certându-se atât cu fostul deputat Constantin Severus Militaru, cât şi cu Puiu Diaconescu, asta după ce Dan Vâlceanu a decis să nu participe la şedinţă. Cei trei primari au fost chemaţi la şedinţa respectivă, deşi nu sunt membri ai BPJ şi, astfel, au avut posibilitatea să se apere, ulterior fiind votată excluderea lor, liderul interimar al organizaţiei, deputatul Ion Cupă spunând că, astfel, acum, filiala poate trece la reorganizarea partidului în toate localităţile din judeţ. „Ştiţi cum e, dragoste cu sila nu se poate. Noi nu-i mai vroiam în partid după ce la alegeri nu au fost cu noi, iar ei oricum nu mai erau cu noi, aşa că măcar nu ne mai încurcăm reciproc. Avem şi noi posibilitatea de a reconstrui organizaţiile în localităţile conduse de dumnealor şi, în plus, cred că am eliminat o sursă de scandaluri la nivelul filialei judeţene”, menţionează Cupă.

Trădătorii au stat şi au mâncat la Udrea
Unul dintre „trădătorii” deveniţi independent de ieri, Ion Bârcă, spune că nu mai putea rămâne în partid şi consideră că alţii sunt trădătorii. „Cum să mă duc eu şi să fac campanie pentru PDL când mă luau oamenii cu parul dacă le spuneam aşa ceva. Toţi îmi ziceau că mă votează pe mine pentru că mă implic în rezolvarea problemelor comunei, dar de PDL să nu mă audă că nu mai mă votează nici pe mine. Cei din organizaţie spun că eu sunt unul dintre trădători, dar ei, care au stat şi au mâncat la hotelul doamnei Udrea la Convenţia Naţională, iar apoi l-au votat pe domnul Blaga şi l-au aplaudat cum sunt, când ştiau că femeia aia a suportat cheltuielile?”, afirmă Ion Bârcă.
Primarul comunei Turburea spune că şi el şi ceilalţi doi colegi ai săi excluşi din PDL Gorj au fost susţinători ai Elenei Udrea la alegerile interne din partid, Bârcă menţionând că în perioada următoare va rămâne independent. “Am prieteni şi la PSD şi la PNL, dar cred că măcar pentru o perioadă e bine să rămân pe cărarea mea. Important e să rezolv problemele localităţii că pe oameni asta îi interesează, nu că sunt eu nu ştiu în ce partid”, afirmă primarul localităţii Turburea.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here