SUSPICIUNI privind încasările de la Parcarea ”Rodna”! Primarul Romanescu și-a trimis ”SPIONII” să monitorizeze activitatea!

467

Primarul Marcel Romanescu a decis să-l mute pe Marian Rotaru din poziția de director executiv al Direcției Publice de Patrimoniu pe postul de director adjunct al Direcției de Protecție Socială, la recomandarea Comisiei de Disciplină. Aceasta este explicația oficială a edilului, oferită, miercuri, exact în ziua în care intra în vigoare dispoziția sa prin care Rotaru a fost parașutat în noua funcție. Aparent, fără nici o legătură cu decizia de mutare a lui Rotaru, primarul Romanescu a prezentat situația cu încasările din parcarea de la Piața Centrală, din momentul preluării acesteia de către municipalitate, și a declarat că își pune anumite întrebări în legătură cu modul în care s-a făcut taxarea în acea parcare, iar noul director, desemnat la conducerea DPP, are misiunea de a rezolva dilema primarului.

Rotaru, mutat, la solicitarea Comisiei de disciplină
Directorul Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, a fost detașat, începând de miercuri, 6 februarie, pe postul de director adjunct în cadrul Direcției de Protecție Socială, în urma unei dispoziții a primarului Marcel Romanescu și va activa în această funcție până la momentul în care-i va fi evaluată activitatea pe anul precedent, adică până cel mult la data de 31 martie a.c, și până la finalizarea unei cercetări disciplinare care-l vizează. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a confirmat, miercuri, că a luat această decizie la solicitarea Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, care are în desfășurare cercetarea administrativă care-l privește pe Rotaru, după scandalul ”Pedichiura”. Curios este faptul că solicitarea a fost făcută după patru luni de la momentul în care imaginea cu Rotaru, la biroul său de la Patrimoniu, cu picioarele într-un lighean din plastic, în timp ce femeia de serviciu a instituției îi făcea pedichiura, a oripilat o țară întreagă. Romanescu a declarat că la ultimele solicitări ale Comisiei de Disciplină, o parte dintre angajații de la Patrimoniu nu s-au prezentat la audieri, fapt care i-a determinat pe membrii comisiei să-i ceară să-l mute pe Rotaru. Postul de director al DPP a fost preluat, interimar, de directorul adjunct Marian Tătaru.

Delapidare în parcarea de la Piața Centrală?
Primarul Marcel Romanescu a prezentat încasările, pe zile, din 16 decembrie, anul trecut, de la preluarea parcării de la Piața Centrală de către municipalitate, iar unele sume exacte, obținute în zile consecutive, din taxa de parcare, i-au trezit suspiciuni. ”Eu, personal, astăzi, nu am dovezile necesare, însă sunt anumite lucruri care, mie, îmi ridică semne de întrebare. Sunt câteva zile, cel puțin în ianuarie, dar și în decembrie, în care sumele sunt constante și fixe. E foarte greu ca să poată să-mi explice cineva, când ai trei zile consecutiv, care nu au nici o legătură una cu alta, și încasezi 10 milioane (1.000 de lei – n.r), personal, îmi ridică anumite semne de întrebare asupra modului în care s-a făcut această taxare în parcarea de la Rodna”, a declarat Romanescu. Primarul a menționat că, într-una din zilele de la finalul lunii trecute, și-a trimis un reprezentant pentru a supraveghea activitatea din parcarea de la Piața Centrală, cu toate că, dacă avea suspiciuni privind comiterea vreunei infracțiuni prin care este prejudiciat bugetul public, ar fi trebuit să sesizeze organele judiciare. ”Ziua de 30 ianuarie este ziua în care a fost monitorizată de la ora 7 la ora 7 parcarea de la Rodna. De cine trebuia, de repreprezentantul primarului. (…) Personal, consider că acea diferență de la zilele din ianuarie, până la ultima zi este extrem de mare. (…) Văzând aceste fluctuații, văzând, la un moment dat, coincidențele…dacă o iei ca și probabilitate ca în trei zile consecutive să intre același număr de mașini și să se încaseze aceeași sumă, probabilitatea este de 1 la o mie”, a adăugat primarul, fără a preciza dacă a sesizat organele de anchetă, în acest caz.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here