Suspecţi din Motru, reţinuţi în dubla crimă din Mehedinţi

208

Nu mai puţin de patru gorjeni au ajuns după gratii în cazul maşinii incendiate la Mehedinţi, găsită cu două cadavre carbonizate în interior, dubla crimă şocând întreaga opinie publică. Ancheta începută marţi în judeţul vecin s-a mutat acum la Gorj, suspecţii fiind aduşi ieri la Parchetul Judeţean pentru a fi audiaţi. Aceştia şi-au recunoscut faptele, după audierile de la Poliţia Motru mărturisind că au comis oribila crimă pentru că nu s-au înţeles cu victima într-o tranzacţie cu droguri. Un tânăr de 28 de ani din Filiaşi şi o gorjeancă de 19 ani din Turceni sunt victimele celor patru, bărbatul fiind cel care venise la Motru pentru a vinde nişte substanţe cu efect halucinogen.

Tranzacţia nu s-a mai încheiat însă pentru că motrenii nu au mai fost de acord cu preţul ce le-a fost cerut, au crezut că dacă „negociază” la ei acasă pot scoate marfa mai ieftin şi au ajuns să se ia la ceartă cu doljeanul. Conflictul s-a tot escaladat, ajungându-se în cele din urmă la o dublă crimă. Ion Ulăreanu şi prietena sa Ileana Gabriela Dumitrana au fost executaţi undeva la marginea oraşului Motru, pe un drum destul de rar circulat noaptea. Agresorii s-au urcat în maşina cu numere de Bulgaria a lui Ulăreanu şi au cărat cadavrele până la lacurile de la Meriş, în judeţul Mehedinţi, la câţiva kilometri de Motru. Aici au vrut să arunce maşina cu totul într-unul din lacuri, dar planul lor a eşuat pentru că drumul de acces spre lacuri e foarte prost, iar maşina s-a înfipt într-un mal de pământ. Aşa au luat decizia să o ardă, fără să scoată cadavrele din ea.
Autoturismul s-a făcut scrum, iar cele două trupuri umane au devenit de nerecunoscut după ce au fost carbonizate. Când credeau că nu le va lua nimeni urma, suspecţii au fost prinşi de poliţiştii gorjeni într-o anchetă care a fost coordonată până ieri de un procuror de la Mehedinţi şi în care au făcut cercetări, din greu, şi poliţişti din judeţul vecin, dar şi de la Dolj. Cazul a fost preluat ieri de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar cercetările s-au mutat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, suspecţii fiind aduşi aici pentru audieri şi pentru a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Toţi şi-au recunoscut faptele, în dosar mai fiind audiate şi alte două persoane, care au însă calitatea de martor. Una dintre ele este fosta elevă din Motru care în urmă cu câţiva ani a devenit „vedetă” într-un film cu imagini interzise minorilor, la vremea respectivă ea fiind anchetată într-un dosar al DIICOT. A scăpat însă datorită vârstei, iar acum soarta o readuce faţă în faţă cu oamenii legii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here